יום ראשון, 15 בפברואר 2009

ניוזלטר פברואר 09

פברואר

אפשרו לעצמכם להימשך חרישית על יד כוחו החזק יותר של מה שאתם באמת אוהבים.
רומי

מאחר ואבא שלי במקור היה מבלגיה, בילדותי לעיתים קרובות היה לנו בבית שוקולד ליאונידס או גודיבה. באותם ימים הם היו פחות מוכרים ונגישים מכפי שהם היום, ולאוכלן הייתה חגיגה אמיתית (למעשה עדיין). בסיום ארוחת הערב אחותי ואני היינו עורכות את טקס הבאת הקופסא המוזהבת מהמקרר, זו עם מפיות הנייר המקושטות. היינו פותחות בזהירות את הקופסא ובוחנות בתשומת לב כל פרלין, בוחרות את "הפרלין המתאים" לאכול. נוגסות בו באיטיות, מתייחסות אליו כאל תכשיט יקר ערך. מתמוגגות על כל ביס. לעומתנו אבי, בלי תשומת לב רבה, היה לוקח את אחד השוקולדים, ובמהירות הבזק זורק אותו בשלמותו לפיו, לקול צווחותיו, כל פעם מחדש, לא מבינות את פזיזותו.
אבי היה צוחק, לועס ובולע את הפרלין.

מזה שנים לא אכלתי שוקולד איכותי כזה.
אף על פי שהיום אני מכינה את השוקולד הבריא שלי, אולי שוב הגיע הזמן לאכול כמה ליאונידס.
אני תוהה אילו זיכרונות זה יעורר...

מזון לנשמה

חשבו לרגע על מזון מעברכם
, כזה שאחרי שאתם אוכלים אותו, אתם מרגישים נפלא, ללא סיבה מיוחדת. אולי זו חלה עם ממרח שוקולד, ספגטי ברוטב עגבניות וגבינ"צ, גלידת תות בננה בגביע או פנקייק עם דבש. אכילת מזונות כאלה (מידי פעם) יכולה להיות מרפאת במיוחד, גם אם מוחנו ההגיוני אומר ש"זה לא במיוחד מזין".

למזון יש את הכוח להשפיע עלינו ברמה עמוקה יותר מרווחתנו הפיזית בלבד. המזון שאנו אוכלים יכול לקשר אותנו מחדש לזיכרונות יקרי ערך, כגון משחקים מהילדות, דייט ראשון, חגים, הבישול של סבתא או למולדתנו או מוצאינו. גופינו זוכר מזונות מהעבר על בסיס רגשי או תאי. אכילת מזון מסוים מחברת אותנו לשורשינו ובעלת כוחות התחדשות והזנה עמוקים הרבה יותר מהמבנה הביוכימי של אותו מזון.

חלק חשוב מבניית מערכת יחסים טובה עם מזון, קשור בהכרת משמעות המזונות השונים עבורנו. החודש יש את יום וולנטיינס, יום האהבה והיחסים - שהתחלנו לחגוג גם בארץ... זו הזדמנות לראות שלכולנו יש מערכת יחסים גם עם אוכל, ושמערכת יחסים זו היא לעיתים קרובות רחוקה מלהיות אוהבת.
רבים מאיתנו, מתוך כוונה לשלוט על משקלנו, מונעים מעצמנו מזונות מסוימים. לעיתים קרובות משתמשים במזון לרעה, כתחליף לרווחה רגשית. אחרים מתעלמים מאוכל, בולעים אותו בשלמותו, לפני שאפילו טעמו אותו.

איך חיינו יראו לו נתייחס למזון ולגופנו כפי שאנו מתייחסים לאהוב/ה? עם עדינות, משחק, תקשורת, כנות, כבוד ואהבה? בפעם הבאה שאתם אוכלים את "מזון הנשמה" שלכם, עשו זאת עם מודעות וללא רגשות אשם, תיהנו מהריפוי וההזנה שהוא מביא עימו.


פוקוס החודש: שעועית

beansשעועית או קטניות כולל אפונה ועדשים הם מקור נפלא לחלבון מהצומח. קטניות מצויות כמרכיב עיקרי ברוב התרבויות המסורתיות, מעניקות איכויות מקרקעות, מחזקות ומגבירות כוח סבל. מציעות לגוף מקור גבוה של סידן וחלבון שמיש ונטמע. מקור מאוד זול של תזונה גבוהה - קטניות יכולות להיות טעימות, עשירות ומספקות.

מחסור באנרגיה מינית לעיתים קרובות קשור בהתעייפות בלוטות האדרנל והכליות. קטניות מזינות ומחזקות את האיברים האלה (האם אי פעם הבחנתם בצורה של שעועית?) ויכולות לשקם אנרגית חיים בכלל ואנרגיה מינית בפרט.
לשעועית יש מוניטין של יצירת בעיות עיכול, אבל זה בדרך כלל בגלל בישול קצר מידי או שלא כהלכה. כמה טיפים להורדת אפקט הגזים: להשרות את השעועית במשך לילה לפני הבישול, בתחילת הבישול להוריד את הקצף המצטבר, להוסיף תבלינים כגון: עלה דפנה, אורגנו, כמון או בזמן הבישול להוסיף אצת קומבו.

מתכון החודש: שעועית קלה וירוקים

ניתן להכין את השעועית בעצמכם (ממליצה להשתמש בסיר לחץ, הופך את החיים לקלים הרבה יותר)
או השתמשו בשעועית מקופסת שימורים.

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
מספר מנות: 2-3

רכיבים:
1.5 כוסות של שעועית מבושלת (שעועית שחורה, מנומרת, אדומה, לבנה - לפי בחירתכם)
צרור עלים ירוקים (מנגלד, עלי סלק, תרד, סלרי - לפי בחירתכם)
רוטב אהוב: סלסה, אבוקדו (או גואקמולי), טחינה או פשוט שמן זית ורוטב סויה
אפשר גם לנסות להניח שמן קוקוס מעל השעועית החמה ולאפשר לו להתמוסס, מעניק טעם הודי מיוחד

הוראות הכנה:
1. בסיר בגודל בינוני חממו את הקטניות (לאחר סינון המים) והוסיפו את התיבול האהוב עליכם, שלי הוא: כמון, כורכום, פלפל חריף וקינמון.
2. שטפו וחתכו את הירוקים (ניתן להשתמש גם בגבעולים).
3. בסיר נפרד, הניחו את הירוקים במסננת אידוי מעל כ2 ס"מ של מים רותחים.
4. אדו את הירוקים לכ 1-2 דקות עד שמתרככים אך עדיין שומרים על צבעם הירוק העז. ניתן להשתמש במים במרקים, או פשוט לשתות אותם ככה, מאחר והם מכילים רכיבים מזינים רבים.
5. סדרו מנת ירוקים על צלחת, הוסיפו מעל מנה של השעועית ורוטב לפי בחירתכם.

בתיאבון!

מקור: ביה"ס לתזונה משולבת

מאחלת לכולנו חודש טעים!

טליה לוין
לאיזון באוכל ובחיים
www.talyalewin.com

לוח מודעות

סיור בחנות טבע ב 19 בפברואר
תוהים מה מוכרים בחנויות טבע?
ומה עושים עם כל הדברים הבריאים האלה?teva
בבקשה הצטרפו אלי לסיור אינפורמטיבי ומהנה
איפה? טבע ספורט קסטל - המנופים 5 הרצלייה פיתוח
www.tevasport.com/stores.asp
מתי? יום חמישי ה 19 לפברואר
שעה? 18:30-20:00
כמה עולה? 25 ₪
למשתתפים בתוכנית התזונה ההשתתפות חינם

בבקשה הירשמו מראש
להרשמה
054-4670239

לכל המכורים לשוקולד!
מה הקשר בין שוקולד, בריאות ואהבה? התשובה ב22 לפברואר
Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today
That way, at least you'll get one thing done

(from "The Rules of Chocolate" author unknown)

נלמד להכין את השוקולד הכי בריא וטעים על הפלנטהchoc
ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, ללא רגשות אשם
רק: קקאו, בריאות ואהבה!
ובקלי קלות
עוד בסדנה: מה כל כך בריא בשוקולד? נכין משקה בוקר מעורר עם קקאו. נלמד להכין חלב שקדים. מי זה הגנב הלבן ומה הוא עושה לנו? איך אפשר להתמודד עם הקרייב למתוקים בדרך אחרת...
ועוד מלא הפתעות מצופות בקקאו.

איפה? רואי שוקולד - יד חרוצים 15, תל אביב
www.shokoladim.co.il
מתי? יום ראשון, ה22 לפברואר
שעה? 20:30-22:00
כמה עולה? 150ש"ח
בבקשה הירשמו מראש
להרשמה

054-4670239

חדש!!! סדנת בישול בריא - איך אוכלים גם בריא, גם פשוט וגם טעים
יום שישי ה 27 לפברואר

לבשל ולאכול בריא זה פשוט וקל ובהחלט לא דורש זמן רב:
מספר רכיבים בריאים, כמה תבלינים, קצת שמן בריא, סיר לחץ והרבה:
VITAMIN L&H
LOVE&HOME MADE FOOD

נכין:
אורז מלא עם לימון
תבשיל עדשים כתומות
, תוך 7 דקות lunch
סלט 7 הירוקים, במיוחד לאביב
ירקות שורש בתנור, לקרקוע ומתיקות
טחינה ביתית הטעימה ביותר עלי אדמות

אתן מלא טיפים לבישול בריא, פשוט וטעים
נהנה מארוחת צהריים משותפת
כל הרכיבים אורגניים וצמחוניים

היכן? בביתי בהרצלייה
מתי? יום שישי ה27 בפברואר
באיזו שעה? 9:30-13:30
כמה עולה? 250 ₪
למשתתפים בתוכנית החצי שנתית המחיר הוא 200 ₪
בבקשה הירשמו מראש
להרשמה 054-4670239

סדנת תזונה ובריאות לחברות
סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה.
כיום בארה"ב החברות החכמות ביותר יודעות שהן חוסכות כסף (ושומרות על מועסקים בריאים ואיכותיים) אם הן משקיעות בשיפור בריאות העובדים ובחינוך ותמיכה לאורח חיים בריא ומאוזן.
אשמח לשוחח עם מי שמתעניין ולשלוח חבילת מידע הכוללת חומר על הסדנה ועלי בתור יועצת בריאות מוסמכת.

סקרנים ללמוד איך לחיות חיים בריאים, רגועים ושמחים יותר?
צרו איתי קשר לפגישת תזונה פורצת דרך ללא תשלום.

להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשויי למצוא בו עניין והשראה.

February 09 Newsletter

February

Let yourself be silently drawn by the stronger pull of what you really love.
Rumi

Since my father was originally from Belgium, while I was growing up we often had Leonidas or Godiva chocolates in the house. They weren't widely known nor available like today and to have them was a real treat (actually, it still is). After dinner we would have the ceremony of going to the fridge and bringing out the golden box with the fancy dainty papers. My sister and I would carefully open the box and examine each praline, choosing "the right one" to eat at that moment. We would nibble it very slowly, treating it almost as though it were a precious jewel. Relishing each bite.

Without paying much attention, my father would just take a chocolate and quickly pop the whole thing into his mouth, while we would howl every time, not understanding his hastiness. He would laugh, swallowing it soon after.

I haven't had that kind of specialty chocolate for years. Even though today I make my own healthy chocolate, maybe it's time to have some Leonidas again. I wonder what memories might be stirred up...

Soul Food

Think for a moment of a food from your past
, one that makes you feel great after you eat it for no specific reason. Maybe it is white bread with chocolate spread, spaghetti with tomato sauce and yellow cheese, banana-strawberry ice cream in a cone or pancakes with cream cheese and jam. Eating foods like these (every now and then) can be incredibly healing, even though your rational brain might not consider it highly nutritious.

Food has the power to affect us on a level deeper than just our physical well-being. What we eat can reconnect us to precious memories, like childhood playtimes, first dates, holidays, our grandmother's cooking or our country of ancestry. Our bodies remember foods from the past on an emotional and cellular level. Eating a certain food connects us to our roots and has rejuvenating and nurturing effects that go far beyond the food's biochemical make-up.

Acknowledging what different foods mean to us is an important part of cultivating a good relationship with food. During this month which some of us celebrate Valentine's Day, lovers and relationships, it's important to notice that we each have a relationship with food - and that this relationship is often far from loving. Many of us restrict food, attempting to control our weight. We often abuse food, substituting it for emotional well-being. Others ignore food, swallowing it whole before we've even tasted it.

What would our life be like if we treated food and our body as we would treat our beloved? With gentleness, playfulness, communication, honesty, respect and love? The next time you eat your soul food, do so with awareness and without guilt, and enjoy all the healing and nourishment it brings you.

Food Focus: Beans

beansBeans, or legumes, including peas and lentils, are an excellent source of plant-based protein. Legumes are found in most traditional cultures as a staple food, offering grounding and strengthening properties that enhance endurance. They offer a highly usable, highly absorbable source of calcium and protein for the body. A very inexpensive source of high nutrition, legumes can be rich, delicious and satisfying.

Lack of sexual energy is often due to overtaxed adrenal glands and kidneys. Beans are notorious for strengthening these organs (ever noticed the shape of a bean?) and can help restore vital energy as well as sexual energy.

Beans have a reputation for causing digestive distress, but this is usually because they have been undercooked or improperly prepared. Good tips: To help reduce gas-forming properties: soak beans overnight prior to cooking; at beginning of the cooking skim off the foam, increase cooking time; add spices like bay leaf, oregano or cumin, or add kombu (a sea vegetable) when cooking.


Recipe of the Month: Easy Beans and Greens

You can either cook your own beans (I recommend using a pressure cooker - it makes life so much easier) or use canned beans.

Prep time: 20 minutes
Cooking time: 10 minutes
Yield: 2-3 servings

Ingredients:
1.5 cups of cooked beans (black, pinto, red or kidney - your choice)
1 bunch fresh greens (mangold or Swiss chard, spinach, celery - your choice)
your favorite toppings, such as salsa, avocado (or guacamole), techina, or plain olive oil and soy sauce.
you can also try some coconut oil, putting it on top and letting it melt into the hot cooked beans, giving them a special Indian taste.

Directions:
1. In a medium saucepan, heat drained beans. Add your favorite seasonings, if desired (mine are: cumin, turmeric, cayenne pepper and cinnamon)
2. Wash and chop greens (you can use the stems, too).
3. Place them on a vegetable steamer in a separate saucepan, over an inch (2.5 cm) of boiling water.
4. Cook greens for 1-2 minutes until tender but still bright green. (water can be used in soups or drink it just like that as it's full of nutrients).
5. On a plate, arrange a portion of the greens, top with a portion of the beans and finish with toppings of your choice.

resource: IIN

Have a YUMMY month!!

Talya Lewin
Holistic Health Counselor
www.talyalewin.com

Bulletin Board

Health Food Store Tour
February 19th
Do you ever wonder what they sell in health food stores?
And what do you do with all that healthy stuff?
Please join me for an informative and fun tour in my favorite store teva

Where?
Teva Sport Castel - Hamanofim 5, Herzliya Pituach
www.tevasport.com/stores.asp
When? Thursday, February 19th
What time? 18:30 - 20:00
How much? NIS 25
Please book ahead
For participants in the Nutrition Program the tour is free
For information and reservation:
054-4670239


Healthy Chocolate Making Class - February 22nd

Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today. That way, at least you'll get one thing done.
(from "The Rules of Chocolate" author unknown)

I make the healthiest, tastiest, least fattening chocolate on the planet
and I would love to teach you how to make it too.
No sugar, no milk products, no guilt,
just pure cacao, health and love!

We will also learn: Health benefits of chocolate; How to make almond milk; How to make a great morning drink (with almond milk and cacao); Who is the white thief and its effect on us; How to alleviate sugar cravings; and more....

Where? Roy Chocolate - Yad Harutzim 15, Tel Avivchoco
www.shokoladim.co.il
When? February 22nd
What time? 20:30 - 22:00
How much? NIS 150
Please book ahead
For information and reservation:
054-4670239

New!!
Cooking class - How to Eat Healthy, Simple and Tasty, too.
Friday morning, Feb 27th
It is so easy to eat healthy - let me teach you my basic meal and tricks!
A few healthy ingredients, some spices, good oils, a pressure cooker and lots of Vitamin L&H
(Love & Home made food)
We will make:
Brown rice with lemon, Orange lentil stew, lunchplate
My 7 green salad, Baked veggies and
The best home made tchina.
Includes enjoying a meal together.
All ingredients are organic and vegetarian.

Where? In my home in Herzliya
When? Friday, February 27th
What time? 9:30 - 13:30
How much? NIS 250
For participants in the Nutrition Program the price is 200 NIS
Please book ahead
For information and reservation:
054-4670239

Health and Wellness Workshop for Corporations

As a Certified Health Counselor, I facilitate a fun and informative Employee Health and Wellness Workshop. This workshop includes education on how to implement better nutrition and life choices to create a healthier life, a more efficient day and reduce stress in the work environment. It serves as a first step in living a healthier more balanced life.
I would be happy to discuss and mail my information package to whomever is interested.

Forward to a Friend
It's such a pleasure to help those closest to us become happier and healthier. Please forward to friends, family members or colleagues, to whomever might be interested and inspired by it.

Feel free to check my website
www.talyalewin.com
I would be happy to schedule a free Nutrition breakthrough session.

יום שבת, 14 בפברואר 2009

January 09 Newsletter

January


Let’s live more in pleasure and bring pleasure to others. Pleasure can escort us safely through very difficult times and give our spirits a place to replenish
.

Susan Ariel Rainbow Kennedy (SARK)


There are many different kinds of personalities: party types, judging types, feelers, thinkers, introverts, extroverts… Are we each born this way or is it something we learn?
I don't exactly know when it happened, but somewhere along the way, I became a bit of a "
work now, play later
" type. When I was in public school, who even cared about homework and exams !? I remember my father making a "deal" with me, that if I do my homework I will get… can't remember what it was, but it was something pretty exciting. Because it worked. Looking back I can probably identify some of the steps and turning points that slowly made me this way. By high school no more deals were needed and I did my homework and studied for my exams very (if not too) seriously.

As we grow older we sometimes forget how to play and just have fun.
There is a word in the Yoga philosophy, "LILA", which means cosmic game.

Everything is actually a game.

In this cosmic game another civil year has changed and for the next 365 days we will be writing 2009. Wow! Time sure flies by when you are having fun!!

So, what about having more fun this year? What about playing and making this year the best ever?!
And for that I say: HalleLILA and Hallelujah!


This year's goal: Eating Less, Playing More


Remember when we were children and we got so wrapped up in playing, imagining or creating that we didn’t want to stop when it was time to eat? Do you remember leaving the meal half-finished to run off and continue playing? Children innately understand that food is secondary to what is most nutritious and primary in life: fun and play.

As adults we seem to have lost our instinct to prioritize play. In our busy world, with its emphasis on work and responsibility, to be healthy and balanced we must work on more than just our bodies; we must feed our hearts, minds and spirits. kid

Have you noticed that when our body, mind and spirit are engaged in a creative project or happy relationship, our reliance on food seems to decrease? Likewise, when we are unsatisfied with our relationships, our job or other areas of our life, we may depend on food to cheer, soothe or numb us. When our life is out of balance, no amount of food can feed us where we truly need nourishment. The food that we eat is very important for health and balance, but what really feeds us—a full and fulfilling life—doesn’t come on a plate.

What is fun for you? What makes you light up? What excites you? Make time for it this week and this year. Even if you don’t have much time for fun, try approaching a “serious” activity with an attitude of play. This can greatly reduce stress and anxiety and bring more pleasure to your day.

Take your focus off food; try adding more fun into your life and watch the magic unfold.


Food Focus: Sea Vegetables


In traditional Chinese healing, sea vegetables (or seaweeds) correspond to the winter season and to the kidneys, adrenal glands, bladder and reproductive organs. The strengthening, balancing and cleansing properties of sea vegetables are known to help these organs as well as the hair, skin and nails. Sea vegetables provide a variety of minerals and vitamins, including calcium, iron and iodine, and can help balance hormone and thyroid levels in the body. Eating too many processed foods or foods grown in mineral-depleted soil can result in a lack of minerals in the body, leading to cravings for salty or sugary foods. Adding sea vegetables to your diet can help balance your energy levels and alleviate cravings.


Recipe of the Month:
Mighty Miso Soup


Prep Time: 5-10 minutes

Cooking Time: 10-15 minutes

Yield: 4-5 servings


Ingredients:

4-5 cups spring water

5 cm strip of wakame, rinsed and soaked 5 minutes bazal

in 1 cup of water until softened

1-2 cups thinly sliced vegetables of your choice (see following note)

2-3 teaspoons miso

2 scallions (or green onions) finely chopped


Directions:

1. Chop soaked wakame.

2. Discard soaking water or use on houseplants for a boost of minerals.

3. Place water and wakame in a soup pot and bring to a boil.

4. Add root and ground vegetables first and simmer gently for 5 minutes or until tender.

5. Add leafy vegetables and simmer for 2-3 minutes.

6. Remove about 1/2 cup of liquid from pot and dissolve miso into it. Return it to the pot.

7. Reduce heat to very low; do not boil or simmer miso broth.

8. Allow soup to heat 2-3 minutes.

9. Garnish with scallions and serve.


Note:

Any combination of vegetables can be used in miso soup. Here are some classic combinations:

  • onion-daikon: cleansing
  • onion-carrot-shiitake mushroom: mildly sweet
  • leek-corn-broccoli: great in summertime
  • onion-pumpkin-cabbage: great in wintertime


Variations:

  • Add cooked grains at the start of making the soup. They will become nice and soft.
  • Add a tablespoon of uncooked quinoa or millet at the beginning and let it cook with vegetables for 20 minutes.
  • Add bean sprouts towards the end.
  • Season with grated ginger for an interesting twist.
  • If using dry shiitake mushrooms, pre-soak for 20 minutes, slice and add at the beginning.



Remember, it is all LILA (a cosmic game).


Talya Lewin
Holistic Health Counselor

www.talyalewin.com

resource: IIN

Bulletin Board

Health Food Store Tour
January 22nd
Do you ever wonder what they sell in health food stores?
And what do you do with all that healthy stuff?teva
Please join me for an informative and fun tour in my favorite store
Where? Teva Sport Castel - Hamanofim 5, Herzliya Pituach
http://www.tevasport.com/stores.asp
When? Thursday, Jan 22nd
What time?
18:30 - 20:00
How much? NIS 25
Please book ahead
For participants in the Nutrition Program the tour is free
For information and reservation:
054-4670239


For all Chocolate lovers!!
What is the connection between: Health, Chocolate and Love
?
Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today. That way, at least you'll get one thing done.
I make the healthiest, tastiest, least fattening chocolate on the planet
and I would love to teach you how to make it too.
No sugar, no milk products, no guilt, choc
just pure cacao, health and love!

We will also learn: Health benefits of chocolate; How to make almond milk; How to make a great morning drink (with almond milk and cacao); Who is the the white thief and its effect on us; How to alleviate sugar cravings; and more....

Where? Roy Chocolate - Yad Harutzim 15, Tel - Aviv
www.shokoladim.co.il

When? January 7th (and one more coming up on Febuary 16th)
What time? 20:30 - 22:00
How much? NIS 150
Please book ahead
For information and reservation:
054-4670239

Health and Wellness Workshop for Corporations
As a Certified Health Counselor, I facilitate a fun and informative Employee Health and Wellness Workshop. This workshop includes education on how to implement better nutrition and life choices to create a healthier life, a more efficient day and reduce stress in the work environment. It serves as a first step in living a healthier more balanced life.
I would be happy to discuss and mail my information package to whomever is interested.

Forward to a Friend
It's such a pleasure to help those closest to us become happier and healthier. Please forward to friends, family members or colleagues, to whomever might be interested and inspired by it.

Feel free to check my website
www.talyalewin.com
I would be happy to schedule a free Nutrition breakthrough session.

ניוזלטר ינואר 09

ינואר

הבה נחיה יותר בהנאה ונביא יותר הנאה לאחרים. הנאה יכולה ללוות אותנו בשלום דרך תקופות מאוד קשות ולהעניק לנשמתנו מקום להתחדש.
Susan Ariel Rainbow Kennedy - SARK

קיימים טיפוסי אישיות שונים: טיפוסי מסיבות, טיפוסים ביקורתיים, אנשים שבעיקר בלב, אחרים במוח, כאלה שמופנמים, אחרים מוחצנים... האם אנחנו נולדים כאלה?
אני לא לגמרי בטוחה מתי זה קרה אבל איפשהו במהלך השנים הפכתי קצת לטיפוס "נעבוד עכשיו, נשחק אחר כך". כשהייתי בבי"ס יסודי למי בכלל היה איכפת משיעורי בית ומבחנים ?!
אני זוכרת את אבא שלי עושה איתי עסקה שאם אכין את שיעורי הבית אקבל... לא זוכרת מה זה היה אבל זה היה משהו מרגש. כי זה עבד.
בראיה לאחור בטח אוכל לזהות כמה מחוויות המפתח ונקודות המפנה להפיכתי לכזו. בתיכון כבר לא היה צורך בעסקאות. הכנתי את שיעורי הבית ולמדתי למבחנים ממש ברצינות (ואולי ברצינות רבה מידי).
ככל שמתבגרים אנחנו נוטים לשכוח איך פשוט לשחק.

בפילוסופית היוגה קיימת המילה
LILA
פירושה משחק קוסמי. הכל בעצם משחק.

והנה במשחק הקוסמי הזה התחלפה לה עוד שנה אזרחית.
מה זה אומר אני לא יודעת, אבל במשך 365 הימים הבאים נכתוב 09.
איך שהזמן טס כשנהנים ...
מה דעתכם שהשנה נשחק? מה דעתכם ליצור את השנה הכי מדהימה וכייפית שהייתה עד כה?!
ועל כך נאמר: הל לילה (ביוגית) ובשפתינו הללויה!

מטרת שנת 2009: לאכול פחות, ליהנות יותר

זוכרים כשהיינו ילדים וכל כך נסחפנו למשחק, לדמיון או ליצירה שלא רצינו לעצור כשהגיע זמן האוכל? זוכרים שהיינו עוזבים את השולחן כשהצלחת חצי מלאה העיקר לחזור לשחק?
ילדים מבינים שמזון הוא משני למה שהכי מזין וראשוני בחיים:
לשחק וליהנות
.
כאנשים בוגרים בעולמנו העסוק, שעיקרו עבודה ואחריות, נראה שאנחנו מאבדים את האינסטינקט לדרג את "המשחק" במקום הראשון. כדי להיות באמת בריאים ומאוזנים, לא מספיק להתייחס רק לגוף.
יש להזין את ליבנו, מוחנו ונשמתנו.

שמתם לב שכשגופינו, מוחנו ונשמתנו מעורבים בפרויקט יצירתי או יחסים בריאים, התלות באוכל דועכת? באופן דומה, כשאנחנו לא מסופקים עם מערכת היחסים, העבודה או עם דברים אחרים בחיים, אנחנו נהיים תלויים באוכל כדי להתעודד, להתנחם או לברוח. כשחיינו לא באיזון, שום כמות של אוכל לא תזין את המקום שבאמת זקוק להזנה. האוכל שאנו אוכלים בהחלט חשוב לחיי בריאות מאוזנים, אבל מה שבאמת מזין אותנו - חיים מלאים ומספקים - לא מגיע על צלחת.

מה מהנה אותך? מה מדליק אותך? מה מרגש אותך? פנו זמן בשביל זה השבוע והשנה. גם אם אין הרבה זמן בשביל ליהנות, נסו לגשת לפעילות "רצינית" עם גישה של משחק. זה יכול משמעותית להוריד סטרס ודאגות וליצור יותר סיפוק במהלך היום. הורידו את הפוקוס מאוכל. נסו להוסיף כיף לחיים ותראו איך הקסם מתגלה.

פוקוס החודש: אצות (ירקות ים)

במסורת הריפוי הסינית, ירקות ים (או אצות) מתאימות לעונת החורף ולכליות, לבלוטות האדרנל, לשלפוחית השתן ולאיברי הרבייה. תכונות החיזוק, איזון וניקוי של אצות ידועות כמסייעות לאיברים אלה וכמו כן לשיער, לעור ולציפורניים. ירקות ים מספקות מגוון מינרלים וויטמינים: סידן, ברזל ויוד, ויכולות לעזור באיזון הורמונאלי ואיזון בלוטת התריס.
אכילה רבה מידי של מזון מעובד או מזון שגדל בקרקע דלה במינרלים יכולה להוביל למחסור במינרלים ולעורר תשוקות למלח או למזון מתוק. הוספת אצות לתזונה היומית יכולה לסייע בהגברת האנרגיה ובהפחתת תשוקות לאוכל.

מתכון החודש: מרק מיסו מחזק

זמן הכנה: 5-10 דקות
זמן בישול: 10-15 דקות
מנות: 4-5

רכיבים:
4-5
כוסות מים
חתיכת אצת וואקמה - אורך כ 5 ס"מ, לשטוף ולהשרות בכוס מים ל5 דקות, עד שמתרכךbazal
1-2
כוסות של ירק פרוס דק, לפי בחירה (לבחירת הירק הסתכלו בהערות)
2-3 כפיות מיסו
1-2 בצלצלים לחתוך לקוביות (או 1-2 בצלים ירוקים פרוסים דק)

הוראות הכנה:
1
. חיתכו את אצת הוואקמה המושרת.
2. השליכו את המים או השתמשו בהן בעציצי הבית למתן בוסט של מינרלים.
3. שימו מים ואת אצת הוואקמה בסיר והביאו לרתיחה.
4. הוסיפו ירקות שורש ובשלו על אש בינונית לכ5 דקות או עד שמתרככים.
5
. הוסיפו ירקות עם עלים ובשלו לכ 2-3 דקות.
6. הוציאו כחצי כוס נוזל מהסיר והמיסו בו את המיסו. החזירו את הנוזל עם המיסו לסיר.
7
. הנמיכו את האש. אל תרתיחו ואל תבשלו את המיסו על אש חמה.
8
. אפשרו למרק להתבשל על האש הכי נמוכה ל 2-3 דקות.
9
. העבירו לקערות, קשטו עם הבצלצלים והגישו.

הערות:
במרק מיסו ניתן להשתמש בכל שילוב ירקות. להלן כמה שילובים קלאסיים:

- בצל וצנון דיקון - מנקה
- בצל, גזר, פטריות שיטאקי - מתיקות עדינה
- כרישה, תירס, ברוקולי - מעולה בקיץ
- בצל,דלעת, כרוב - מעולה בחורף

תוספות:
- בתחילת בישול המרק אפשר להוסיף דגנים מבושלים. הם יהפכו לרכים וטעימים.
- בתחילת הבישול הוסיפו כף קינואה לא מבושלת או כף דוחן לא מבושל
ואפשרו בישול עם הירקות ל 20 דקות.
- לקראת הסוף הוסיפו נבטים.
-
לטוויסט מעניין הוסיפו ג'ינג'ר מגורד (מחמם בחורף).
-
אם משתמשים בפטירות שיטאקי מיובשות יש להשרות אותם לכ 20 דקות לפני הבישול, לפרוס ולהוסיף אותם בתחילת הבישול.

swing זכרו - הכל לילה (משחק קוסמי)

טליה לוין
לאיזון באוכל ובחיים
www.talyalewin.com



מקור: ביה"ס לתזונה משולבת

לוח מודעות
סיור בחנות טבע ב 22 לינואר
תוהים מה מוכרים בחנויות טבע?
ומה עושים עם כל הדברים הבריאים האלה?
בבקשה הצטרפו אלי לסיור אינפורמטיבי ומהנה בחנות האהובה עלי

איפה? טבע ספורט קסטל - המנופים 5 הרצלייה פיתוח
http://www.tevasport.com/stores.asp

tevaמתי? יום חמישי ה22 לינואר
שעה? 18:30-20:00
כמה עולה? 25 ₪
למשתתפים בתוכנית התזונה ההשתתפות חינם
בבקשה הירשמו מראש. להרשמה 054-4670239



לכל המכורים לשוקולד!
מה הקשר בין שוקולד, בריאות ואהבה? התשובה ב7 לינואר
Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today. That way, at least you'll get one thing done
נלמד את סודות ההכנה של השוקולד הכי בריא, פחות משמין וטעים על הפלנטה

ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, ללא רגשות אשם, רק: קקאו, בריאות ואהבה! ובקלי קלות.
עוד בסדנה: מה כל כך בריא בשוקולד? נכין משקה בוקר מעורר עם קקאו. נלמד להכין חלב שקדים. מי זה הגנב הלבן ומה הוא עושה לנו? איך אפשר להתמודד עם הקרייב למתוקים בדרך אחרת... ועוד מלא הפתעות מצופות בקקאו.

chocoאיפה? רואי שוקולד - יד חרוצים 15, תל אביב
http://www.shokoladim.co.il
מתי?
יום רביעי, ה7 לינואר (ואחד נוסף ב 16 לפברואר)
שעה? 20:30-22:00 (בבקשה הגיעו כ 15 ד' לפני תחילת הסדנה)
כמה עולה? 150 ₪
בבקשה הירשמו מראש. להרשמה
054-4670239


סדנת תזונה ובריאות לחברות

סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה.
כיום בארה"ב החברות החכמות ביותר יודעות שהן חוסכות כסף (ושומרות על מועסקים בריאים ואיכותיים) אם הן משקיעות בשיפור בריאות העובדים ובחינוך ותמיכה לאורח חיים בריא ומאוזן.
אשמח לשוחח עם מי שמתעניין ולשלוח חבילת מידע הכוללת חומר על הסדנה ועלי בתור יועצת בריאות מוסמכת.

סקרנים ללמוד איך לחיות חיים בריאים, רגועים ושמחים יותר?
צרו איתי קשר לפגישת תזונה פורצת דרך ללא תשלום.

להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשויי למצוא בו עניין והשראה.

יום רביעי, 11 בפברואר 2009

December 08 Newsletter

December

Don't compromise yourself. You are all you've got.
Janis Joplin

Growing up I was a tall slim girl with little confidence, often clinging to my mother's skirt. As a teenager and even earlier, I frequently would hear the same words from my parents' friends and other grownups, over and over again: "Wow! You are so tall you could be a model", "Your legs are so long - did you ever think of going into modeling?", "You are so skinny", "What a great body! You could be an actress", and so on...
I grew up thinking I wanted to be a model/actress, tried to stay super skinny and put all my emphasis on my outer looks.
I never became a model (or an actress), though I tried throughout the years. Today I clearly can see how the exaggerated need to be skinny and beautiful was due to the importance our culture places on outward appearance and to the brainwashing of society through media images of airbrushed models and celebrities.
I had a totally distorted self image, which can take years (if ever) to overcome.

Beautiful Body Types
On a daily basis, we talk to ourselves in ways we would never speak to another. Imagine speaking to a child the way you speak to yourself about your body. It would deeply devastate a child. It affects you similarly, causing stress and emotional pain in your body, which can make improving your health or losing weight even more difficult.

Our culture's preferred body type shifts every decade or so, but whatever it is, it is usually unattainable without spending enormous amounts of time, energy and money. Think of all the intelligence, creativity and time you spend on improving, altering and judging your appearance. Who would you be and what could you accomplish if your valuable energies weren't exploited this way? Constant emphasis on the external makes us discount the great presence and intelligence that is housed by the body. It makes us forget the magic of our internal rhythms and fail to acknowledge the beautiful bodies we have.

The body you have right now is incredible! It never misses a heartbeat, it maintains homeostasis and it miraculously digests whatever you put in it. It is your instrument for expressing your creativity, intelligence and love. By focusing on what you don't like or wish was different, you may be ignoring what is beautiful, unique and delightful.

What would your life be like if you were simply at peace with the body you have? You may wish to make your body healthier and stronger, but could you do that out of love and respect for your body instead of the opposite? Could you begin to treat yourself with kindness, to limit the negative self-talk and to reconnect with your inner wisdom? Take a minute to imagine what that would feel like. It would mean celebrating your body rather than punishing it. It would mean nourishing your body rather than depriving it. It would mean a chance to watch your body flourish just like a child flourishes when treated with care and respect.

Food Focus: Sweet Potatoes
Sweet potatoes are on everyone's mind this season. They seem to go hand in hand with the winter, and fortunately, eating these and other sweet vegetables needn't be limited to this time of year. potatoCravings for sweets can be greatly reduced by adding sweet vegetables, such as sweet potatoes, beets, winter squash and pumpkin to your daily diet. Sweet potatoes elevate blood sugar gently rather than with the jolt delivered by simple refined carbohydrates, so there's no energy crash after you eat them. Much higher in nutrients than white potatoes and especially rich in vitamin A, sweet potatoes offer a creamy consistency that is satisfying and soothing. They are healing to the stomach, spleen, pancreas and reproductive organs and help to remove toxins from the body. They can increase the quantity of milk in lactating women and can lessen cramps and premenstrual symptoms. If you don't have any sweet potatoes in your kitchen, go out and buy some (organic and local if possible) and make the recipe below.

Recipe of the Month:
Sweet Potatoes with Lime or Lemon Juice and Cilantro

This recipe is an eye-opener for those who find sweet potatoes cloyingly sweet.
Enjoy eating them! They are NOT FATTENING, and they are so healthy.

Prep time: 10 minutes
Cooking time: 30-40 minutes
Yield: 4 servings

Ingredients:
4 sweet potatoes
1/2 bunch fresh cilantro
2-3 limes or 1-2 lemons
olive oil, salt (optional)

Directions:
1. Wash the sweet potatoes and bake them whole, in their skins, at 180C (or 350F) until tender, about 40 minutes.
2. Wash and chop cilantro leaves (if fresh I also use the stems).
3. When sweet potatoes are done, slit them open and place on a serving plate. Season with a splash of oil, sprinkle with salt, then squeeze fresh lime/lemon juice all over, and shower with cilantro leaves.

Your body loves you - love it back

Talya Lewin
Holistic Health Counselor
http://www.talyalewin.com/

Source: Integrative Nutrition

Recommendation of the month

Chen Lizra, owner of a unique Cuban dance studio in Canada, and my good friend, is coming danceto Israel! She will be teaching, one time only – Afro-Cuban Workshops.
This is a must! And a great workout.
Chen owns Latidos Productions, which specializes in Cuban dance instruction. Over the years she has gained unique skills, offered nowhere in Israel. She herself trains with professional dancers from some of the best groups in Cuba: Grupo Folklorico Nacional de Cuba, Yoruba Andabo and Escuela Superior del Arte.
With each trip to Cuba, she becomes even more inspired by the incredible new knowledge, the sensuality and the seduction of Cuban dance. Returning "to the world" she shares her passion, giving special dance classes and workshops.
Now finally in Israel!
Two workshops only: December 18 and 25, at 20:30-22:00, in the heart of Tel Aviv.
NIS 75 per person, or bring a friend and pay NIS 55 each.

For more information on Chen and her Company:
www.latidosproductions.com
http://www.chenlizra.blogspot.com/

Chen dancing:
www.youtube.com/user/clizra

registration and information:
Latidos@latidosproductions.com

Bulletin Board

Health Food Store Tour
December 31st

Do you ever wonder what they sell in health food stores?
And what do you do with all that healthy stuff?
Please join me for an informative and fun tour in my favorite store.

teva Where? Teva Sport Castel - Hamanofim 5,
Herzliya Pituach
www.tevasport.com/stores.asp
When? Wednesday, December 31st
What time? 18:30 - 20:00
How much? 25 NIS
Plea
se book ahead
For participants in the Nutrition Program the tour is free
For information and reservation:
054-4670239

For all Chocolate lovers!!
Chocolate Making Workshop, Dec. 20th
What is the connection between: Health, Chocolate and Love?
I make the healthiest, tastiest chocolate on the planet
and I would love to teach you how to make it too.

choco No sugar, no milk products, no guilt,

just pure cacao, health and love!
Where? Ramot Hahsavim, Hakerem 3, Maya Studio
Directions: http://www.omyoga.co.il/
What time? 18:30 - 20:00
How much? 150 NIS
Please book ahead
The workshop is in Hebrew
For information and reservation:
054-4670239

Health and Wellness Workshop for Corporations
As a Certified Health Counselor, I facilitate a fun and informative Employee Health and Wellness Workshop. This workshop includes education on how to implement better nutrition and life choices to create a healthier life, a more efficient day and reduce stress in the work environment.
It serves as a first step in living a healthier more balanced life.
I would be happy to discuss and mail my information package to whomever is interested.

Forward to a Friend

It's such a pleasure to help those closest to us become happier and healthier. Please forward to friends, family members or colleagues, to whomever might be interested and inspired by it.
You can also (with their agreement) mail me their email address and I would be happy to add them to my mailing list.

Feel free to check my website: http://www.talyalewin.com/
I would be happy to schedule a free Nutrition breakthrough session.

ניוזלטר דצמבר 08

שלום,
בעקבות כניסת החוק נגד דואר זבל החל מהיום ה 1 לדצמבר 2008
אני מבקשת את אישורך להמשיך לשלוח לך את הניוזלטר החודשי והודעות לגבי סדנאות וכו'. במקרה ואינך מעוניין/ת להמשיך לקבל דואר ממני, אנא הסיר/י את שמך מהרשימה על ידי לחיצה על הקישור המופיע בסוף המסר.
להמשך קבלת דואר, אין צורך לעשות דבר, מלבד להמשיך לנשום ולחייך.


דצמבר

אל תתפשר עם עצמך. אתה כל מה שיש לך.
ג'ניס ג'ופלין

בילדות הייתי ילדה גבוהה ורזה עם ביטחון עצמי נמוך, ונטייה להיצמד לחצאית של אימי. בגיל ההתבגרות ואף קודם לכן, שמעתי שוב ושוב את אותן המילים מחברים של הורי וממבוגרים אחרים: "וואו! את כל כך גבוהה, את יכולה להיות דוגמנית", "איזה רגליים ארוכות, חשבת פעם ללכת על דוגמנות?", "את כזו דקיקה", "איזה גוף! את יכולה להיות שחקנית", וכו'...
גדלתי במחשבה שאני רוצה להיות דוגמנית/שחקנית, מתאמצת להיות סופר רזה ושמה את כל הדגש על המראה החיצוני.
לא נהייתי דוגמנית (או שחקנית), על אף ניסיונותיי במהלך השנים. היום ברור לי שהצורך המוגזם ברזון ויופי היה תולדה של תרבות הסגידה למראה החיצוני, ששוטפת לכולנו את המוח דרך אמצעי התקשורת, ומייצרת אידיאל יופי לא מציאותי, שמותיר את כולנו עם תחושת נחיתות.
היה לי דימוי עצמי מעוות לחלוטין שלוקח שנים (אם בכלל) להתגבר עליו.

טיפוסי גוף יפיפיים

על בסיס יומיומי אנחנו מדברים עם עצמנו בצורה שמעולם לא היינו מדברים עם אחר. דמיינו לעצמכם מדברים לילד בצורה שאנחנו מדברים עם עצמנו, לגבי גופנו. זה היה רומס את עולמו של ילד. דיבור כזה משפיע עלינו בצורה דומה, יוצר לחץ וכאב נפשי בגופנו, שיכול להקשות עוד יותר על שיפור הבריאות או הורדת משקל.

מראה גוף אידיאלי עלפי החברה, משתנה פחות או יותר בכל עשור, אבל לא משנה מה הסגנון, זה בדרך כלל בלתי ניתן להשגה ללא השקעת כמויות עצומות של זמן, אנרגיה וכסף. חשבו על כל האינטליגנציה, היצירתיות, והזמן שאנחנו משקיעים בשיפור, שינוי ושפיטת המראה החיצוני. מי היינו נהיים ומה היינו יכולים להשיג אילו משאבינו היקרים היו מנוצלים אחרת? דגש קבוע של החיצוני גורם לנו להתעלם ולהזניח את האינטליגנציה המדהימה של גופינו ומשכיחה מאיתנו שעצם קיומו הוא פלא.

הגוף שיש לנו ברגע זה - מדהים! מעולם לא מפספס פעימה, שומר על איזון פנימי ובאופן פלאי מעכל כל דבר שנכניס לתוכו. הוא הכלי שלנו להבעת היצירתיות, החוכמה והאהבה שלנו. על ידי התמקדות במה שאנו לא אוהבים או מקווים שהיה שונה, אנחנו עלולים לפספס את מה שיפיפה, מדהים ומקורי.

איך חיינו היו נראים לו היינו פשוט חיים בשלום עם הגוף שיש לנו? אנחנו יכולים לשאוף לגוף בריא וחזק יותר, אבל האם ניתן לעשות זאת מתוך אהבה וכבור לגוף, במקום מהמקום המנוגד? האם אפשר להתחיל להתייחס אל עצמנו בעדינות, להגביל את השיח הפנימי השלילי ולהתחבר מחדש לחוכמתנו הפנימית? קחו דקה לדמיין איך זה מרגיש. זה אומר לחגוג את הגוף במקום להעניש אותו. זה אומר להזין את הגוף במקום למנוע ממנו. זה אומר לתת סיכוי לגוף לפרוח, בדיוק כמו ילד כשמתייחסים אליו בתשומת לב וכבוד.

פוקוס החודש: בטטות

כולם מדברים על בטטות, נראה שהן הולכות יד ביד עם החורף. למרבה המזל ההמלצה לאוכלן וירקות שורש potatoמתוקים אחרים אינה מוגבלת רק לעונה זו. התשוקה למתוק יכולה להיות מופחתת משמעותית על ידי הוספת ירקות מתוקים לתזונה היומית, כגון: בטטה, סלק, גזר ודלעת. בטטות מעלות את רמות הסוכר בדם בצורה עדינה לעומת הזעזוע שיוצרים הפחמימות הפשוטות והמעובדות, כך שאין נפילת אנרגיה לאחר אכילתן.
מבחינת ערכים תזונתיים הן עשירות יותר מתפוחי אדמה ובמיוחד בוויטמין A. מעניקות מרקם קטיפתי, מספק ומרגיע. בעלות איכויות ריפוי לקיבה, טחול, לבלבל ואיברי הרבייה ועוזרות להוציא מהגוף רעלים. עשויות להגביר את כמות החלב בנשים מניקות ולהמעיט כאבי מחזור. אם אין לכם בטטות במטבח, לכו וקנו כמה (אורגניות ומקומיות אם ניתן) והכינו את המתכון הבא.

מתכון החודש: בטטות עם מיץ לימון (או מיץ ליים) וכוסברה

המתכון הזה הוא מעין "מתכון מאיר" לכל מי שמוצא שבטטות מתוקות מידי.
ומי שחושב שבטטות משמינות - זה אינו נכון! תהינו מאכילתן, הן בריאות בטירוף.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30-40 דקות
כמות: 4 מנות

רכיבים:
4 בטטות
חצי חבילת כוסברה טרייה
1-2 לימון (או 2-3 ליים)
שמן זית
מלח ים (אופציונלי)

הוראות הכנה:
1. לשטוף את הבטטות ולאפות בשלמותן, עם הקליפה, בחום של 180 מעלות עד שהן מתרככות, כ 40 דקות.
2. לשטוף ולקצוץ את הכוסברה (אם טרייה אני משתמשת גם בגבעולים).
3. כשהבטטות מוכנות, לחתוך לאורכן ולהניח על צלחת הגשה. לתבל עם מעט שמן זית, קמצוץ מלח, לסחוט הרבה מיץ לימון טרי (או ליים) ולפזר מעל את הכוסברה.

בטטהבון!

גופכם אוהב אתכם - תאהבו אותו בחזרה!

טליה לוין
לאיזון באוכל ובחיים
www.talyalewin.com

מקור: ביה"ס לתזונה משולבת

המלצת החודש

חן ליזרע, בעלת סטודיו מיוחד במינו לריקוד קובני בקנדה, וחברתי הטובה, מגיעה לארץ!

danceהיא תעביר סדנאות אפרו קובניות חד-פעמיות.
כיף אמיתי! ואחלה אימון!
חן היא בעלת הסטודיו לטידוס פרודקשן, שמתמחה בריקודים קובניים. במהלך השנים רכשה ידע נדיר שלא קיים בארץ. היא בעצמה מתאמנת עם רקדנים מקצועיים מהלהקות המקצועיות והטובות ביותר בקובה:
Grupo Folklorico Nacional de Cuba, Yoruba Andabo, Escuela Superior del
Arte
אחרי כל נסיעה לקובה, היא מתמלאת השראה מהידע, החושניות והפיתוי הקובני, "חוזרת לעולם" וחולקת את הלהט עם אחרים, דרך שיעורים וסדנאות ייחודיות.

ועכשיו סוף סוף גם בארץ!

שתי סדנאות בלבד: ב 18 וב 25 בדצמבר, בשעות 20:30 - 22:00, במרכז תל אביב.
עלות: 75 ש"ח פר סדנה או חבר מביא חבר - 55 ש"ח פר סדנה.

פרטים נוספים על חן והחברה שלה:
www.latidosproductions.com
www.chenlizra.blogspot.com

לפרטים נוספים והרשמה:
latidos@latidosproductions.com

צילומי וידאו של חן רוקדת:
www.youtube.com/user/clizra

ההרשמה בעיצומה ומספר המקומות מוגבל!

לוח מודעות

סיור בחנות טבע ב 31 לדצמבר


תוהים מה מוכרים בחנויות טבע?
ומה עושים עם כל הדברים הבריאים האלה?
בבקשה הצטרפו אלי לסיור אינפורמטיבי ומהנה בחנות האהובה עלי


teva איפה? טבע ספורט קסטל - המנופים 5 הרצליה פיתוח

http://www.tevasport.com/stores.asp
מתי? יום רביעי ה31 לדצמבר
שעה? 18:30-20:00
כמה עולה? 25 ₪
למשתתפים בתוכנית התזונה ההשתתפות חינם
בבקשה הירשמו מראש
להרשמה 054.4670239

לכל המכורים לשוקולד! סדנת הכנת שוקולד בריא!
מוצ"ש ה 20 לדצמבר


Life is like a box of chocolates - you never know what you're going to get
Forrest Gump


choc אני מכינה את השוקולד הכי בריא וטעים על הפלנטה
ובקלי קלות
ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, ללא רגשות אשם
רק: קקאו, בריאות ואהבה!

איפה? סטודיו מיה רח' הכרם 3, רמות השבים
פרטי הגעה: www.omyoga.co.il
מתי? מוצ"ש ה20 לדצמבר
התכנסות: 18:00
שעה? 18:30-22:00
כמה עולה? 150 ש"ח
לפרטים טליה 054.4670239 , שני 050.8899142

סדנת תזונה ובריאות לחברות
סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה.
כיום בארה"ב החברות החכמות ביותר יודעות שהן חוסכות כסף (ושומרות על מועסקים בריאים ואיכותיים) אם הן משקיעות בשיפור בריאות העובדים ובחינוך ותמיכה לאורח חיים בריא ומאוזן.
אשמח לשוחח עם מי שמתעניין ולשלוח חבילת מידע הכוללת חומר על הסדנה ועלי בתור יועצת בריאות מוסמכת.

סקרנים ללמוד איך לחיות חיים בריאים, רגועים ושמחים יותר?
צרו איתי קשר לפגישת תזונה פורצת דרך ללא תשלום.