יום ראשון, 15 בפברואר 2009

ניוזלטר פברואר 09

פברואר

אפשרו לעצמכם להימשך חרישית על יד כוחו החזק יותר של מה שאתם באמת אוהבים.
רומי

מאחר ואבא שלי במקור היה מבלגיה, בילדותי לעיתים קרובות היה לנו בבית שוקולד ליאונידס או גודיבה. באותם ימים הם היו פחות מוכרים ונגישים מכפי שהם היום, ולאוכלן הייתה חגיגה אמיתית (למעשה עדיין). בסיום ארוחת הערב אחותי ואני היינו עורכות את טקס הבאת הקופסא המוזהבת מהמקרר, זו עם מפיות הנייר המקושטות. היינו פותחות בזהירות את הקופסא ובוחנות בתשומת לב כל פרלין, בוחרות את "הפרלין המתאים" לאכול. נוגסות בו באיטיות, מתייחסות אליו כאל תכשיט יקר ערך. מתמוגגות על כל ביס. לעומתנו אבי, בלי תשומת לב רבה, היה לוקח את אחד השוקולדים, ובמהירות הבזק זורק אותו בשלמותו לפיו, לקול צווחותיו, כל פעם מחדש, לא מבינות את פזיזותו.
אבי היה צוחק, לועס ובולע את הפרלין.

מזה שנים לא אכלתי שוקולד איכותי כזה.
אף על פי שהיום אני מכינה את השוקולד הבריא שלי, אולי שוב הגיע הזמן לאכול כמה ליאונידס.
אני תוהה אילו זיכרונות זה יעורר...

מזון לנשמה

חשבו לרגע על מזון מעברכם
, כזה שאחרי שאתם אוכלים אותו, אתם מרגישים נפלא, ללא סיבה מיוחדת. אולי זו חלה עם ממרח שוקולד, ספגטי ברוטב עגבניות וגבינ"צ, גלידת תות בננה בגביע או פנקייק עם דבש. אכילת מזונות כאלה (מידי פעם) יכולה להיות מרפאת במיוחד, גם אם מוחנו ההגיוני אומר ש"זה לא במיוחד מזין".

למזון יש את הכוח להשפיע עלינו ברמה עמוקה יותר מרווחתנו הפיזית בלבד. המזון שאנו אוכלים יכול לקשר אותנו מחדש לזיכרונות יקרי ערך, כגון משחקים מהילדות, דייט ראשון, חגים, הבישול של סבתא או למולדתנו או מוצאינו. גופינו זוכר מזונות מהעבר על בסיס רגשי או תאי. אכילת מזון מסוים מחברת אותנו לשורשינו ובעלת כוחות התחדשות והזנה עמוקים הרבה יותר מהמבנה הביוכימי של אותו מזון.

חלק חשוב מבניית מערכת יחסים טובה עם מזון, קשור בהכרת משמעות המזונות השונים עבורנו. החודש יש את יום וולנטיינס, יום האהבה והיחסים - שהתחלנו לחגוג גם בארץ... זו הזדמנות לראות שלכולנו יש מערכת יחסים גם עם אוכל, ושמערכת יחסים זו היא לעיתים קרובות רחוקה מלהיות אוהבת.
רבים מאיתנו, מתוך כוונה לשלוט על משקלנו, מונעים מעצמנו מזונות מסוימים. לעיתים קרובות משתמשים במזון לרעה, כתחליף לרווחה רגשית. אחרים מתעלמים מאוכל, בולעים אותו בשלמותו, לפני שאפילו טעמו אותו.

איך חיינו יראו לו נתייחס למזון ולגופנו כפי שאנו מתייחסים לאהוב/ה? עם עדינות, משחק, תקשורת, כנות, כבוד ואהבה? בפעם הבאה שאתם אוכלים את "מזון הנשמה" שלכם, עשו זאת עם מודעות וללא רגשות אשם, תיהנו מהריפוי וההזנה שהוא מביא עימו.


פוקוס החודש: שעועית

beansשעועית או קטניות כולל אפונה ועדשים הם מקור נפלא לחלבון מהצומח. קטניות מצויות כמרכיב עיקרי ברוב התרבויות המסורתיות, מעניקות איכויות מקרקעות, מחזקות ומגבירות כוח סבל. מציעות לגוף מקור גבוה של סידן וחלבון שמיש ונטמע. מקור מאוד זול של תזונה גבוהה - קטניות יכולות להיות טעימות, עשירות ומספקות.

מחסור באנרגיה מינית לעיתים קרובות קשור בהתעייפות בלוטות האדרנל והכליות. קטניות מזינות ומחזקות את האיברים האלה (האם אי פעם הבחנתם בצורה של שעועית?) ויכולות לשקם אנרגית חיים בכלל ואנרגיה מינית בפרט.
לשעועית יש מוניטין של יצירת בעיות עיכול, אבל זה בדרך כלל בגלל בישול קצר מידי או שלא כהלכה. כמה טיפים להורדת אפקט הגזים: להשרות את השעועית במשך לילה לפני הבישול, בתחילת הבישול להוריד את הקצף המצטבר, להוסיף תבלינים כגון: עלה דפנה, אורגנו, כמון או בזמן הבישול להוסיף אצת קומבו.

מתכון החודש: שעועית קלה וירוקים

ניתן להכין את השעועית בעצמכם (ממליצה להשתמש בסיר לחץ, הופך את החיים לקלים הרבה יותר)
או השתמשו בשעועית מקופסת שימורים.

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
מספר מנות: 2-3

רכיבים:
1.5 כוסות של שעועית מבושלת (שעועית שחורה, מנומרת, אדומה, לבנה - לפי בחירתכם)
צרור עלים ירוקים (מנגלד, עלי סלק, תרד, סלרי - לפי בחירתכם)
רוטב אהוב: סלסה, אבוקדו (או גואקמולי), טחינה או פשוט שמן זית ורוטב סויה
אפשר גם לנסות להניח שמן קוקוס מעל השעועית החמה ולאפשר לו להתמוסס, מעניק טעם הודי מיוחד

הוראות הכנה:
1. בסיר בגודל בינוני חממו את הקטניות (לאחר סינון המים) והוסיפו את התיבול האהוב עליכם, שלי הוא: כמון, כורכום, פלפל חריף וקינמון.
2. שטפו וחתכו את הירוקים (ניתן להשתמש גם בגבעולים).
3. בסיר נפרד, הניחו את הירוקים במסננת אידוי מעל כ2 ס"מ של מים רותחים.
4. אדו את הירוקים לכ 1-2 דקות עד שמתרככים אך עדיין שומרים על צבעם הירוק העז. ניתן להשתמש במים במרקים, או פשוט לשתות אותם ככה, מאחר והם מכילים רכיבים מזינים רבים.
5. סדרו מנת ירוקים על צלחת, הוסיפו מעל מנה של השעועית ורוטב לפי בחירתכם.

בתיאבון!

מקור: ביה"ס לתזונה משולבת

מאחלת לכולנו חודש טעים!

טליה לוין
לאיזון באוכל ובחיים
www.talyalewin.com

לוח מודעות

סיור בחנות טבע ב 19 בפברואר
תוהים מה מוכרים בחנויות טבע?
ומה עושים עם כל הדברים הבריאים האלה?teva
בבקשה הצטרפו אלי לסיור אינפורמטיבי ומהנה
איפה? טבע ספורט קסטל - המנופים 5 הרצלייה פיתוח
www.tevasport.com/stores.asp
מתי? יום חמישי ה 19 לפברואר
שעה? 18:30-20:00
כמה עולה? 25 ₪
למשתתפים בתוכנית התזונה ההשתתפות חינם

בבקשה הירשמו מראש
להרשמה
054-4670239

לכל המכורים לשוקולד!
מה הקשר בין שוקולד, בריאות ואהבה? התשובה ב22 לפברואר
Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today
That way, at least you'll get one thing done

(from "The Rules of Chocolate" author unknown)

נלמד להכין את השוקולד הכי בריא וטעים על הפלנטהchoc
ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, ללא רגשות אשם
רק: קקאו, בריאות ואהבה!
ובקלי קלות
עוד בסדנה: מה כל כך בריא בשוקולד? נכין משקה בוקר מעורר עם קקאו. נלמד להכין חלב שקדים. מי זה הגנב הלבן ומה הוא עושה לנו? איך אפשר להתמודד עם הקרייב למתוקים בדרך אחרת...
ועוד מלא הפתעות מצופות בקקאו.

איפה? רואי שוקולד - יד חרוצים 15, תל אביב
www.shokoladim.co.il
מתי? יום ראשון, ה22 לפברואר
שעה? 20:30-22:00
כמה עולה? 150ש"ח
בבקשה הירשמו מראש
להרשמה

054-4670239

חדש!!! סדנת בישול בריא - איך אוכלים גם בריא, גם פשוט וגם טעים
יום שישי ה 27 לפברואר

לבשל ולאכול בריא זה פשוט וקל ובהחלט לא דורש זמן רב:
מספר רכיבים בריאים, כמה תבלינים, קצת שמן בריא, סיר לחץ והרבה:
VITAMIN L&H
LOVE&HOME MADE FOOD

נכין:
אורז מלא עם לימון
תבשיל עדשים כתומות
, תוך 7 דקות lunch
סלט 7 הירוקים, במיוחד לאביב
ירקות שורש בתנור, לקרקוע ומתיקות
טחינה ביתית הטעימה ביותר עלי אדמות

אתן מלא טיפים לבישול בריא, פשוט וטעים
נהנה מארוחת צהריים משותפת
כל הרכיבים אורגניים וצמחוניים

היכן? בביתי בהרצלייה
מתי? יום שישי ה27 בפברואר
באיזו שעה? 9:30-13:30
כמה עולה? 250 ₪
למשתתפים בתוכנית החצי שנתית המחיר הוא 200 ₪
בבקשה הירשמו מראש
להרשמה 054-4670239

סדנת תזונה ובריאות לחברות
סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה.
כיום בארה"ב החברות החכמות ביותר יודעות שהן חוסכות כסף (ושומרות על מועסקים בריאים ואיכותיים) אם הן משקיעות בשיפור בריאות העובדים ובחינוך ותמיכה לאורח חיים בריא ומאוזן.
אשמח לשוחח עם מי שמתעניין ולשלוח חבילת מידע הכוללת חומר על הסדנה ועלי בתור יועצת בריאות מוסמכת.

סקרנים ללמוד איך לחיות חיים בריאים, רגועים ושמחים יותר?
צרו איתי קשר לפגישת תזונה פורצת דרך ללא תשלום.

להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשויי למצוא בו עניין והשראה.

אין תגובות: