יום רביעי, 11 בפברואר 2009

ניוזלטר נובמבר 08

נובמבר

"יצרתי לעצמי חוק לתת לכל שן שלי הזדמנות, וכשאני לועס, ללעוס כל ביס 32 פעמים. לחוק זה אני חב הרבה מהצלחותיי בחיים"
וויליאם גלדסטון

מאז שאני זוכרת את סבתא שלי היא אוכלת לאט. מה זה לאט... בקצב של צב. אנחנו באמצע המנה העיקרית והיא עוד לא סיימה את המרק. כל ביס עולה לפה בסלואו מושן, ונלעס ביסודיות. אולי זה הסוד לאריכות ימים! (או שזה בעצם השוקולד... אבל זה כבר נושא אחר.)
אני חייבת להודות שלפעמים אני מוצאת עצמי אוכלת מהר וללא מודעות. זה לא קורה הרבה אבל במצב של לחץ או חוסר שמחה אני בולעת בלי ממש ללעוס. חווית אכילה שונה לגמרי היא כזו שאני יושבת לשולחן, מוסיקה נעימה מתנגנת ברקע, מודה על האוכל ועל חיי, לוקחת ביס ולועסת. יום של אכילה מודעת עם לעיסות זה יום אחר לגמרי מיום של אכילה חפוזה ובליעה בלי נוכחות.
אני בהחלט חווה שלעיסות מרגיעות אותי, מגבירות את שמחתי ומשפיעות על חיי. האם יש סיכוי ששלום במזרח התיכון יכול להתחיל מזה שנתחיל ללעוס? כל אחד ילעס... ולאט לאט יירגע. ואז המשפחה תלעס ותירגע. הרחוב יירגע. השכונה, העיר, המדינה.... כולם יירגעו והכל יתחיל מזה שנלעס את הביס בפה. כמה פשוט!

לעיסות

כשמדובר בבריאות, כדאי לשים לב לא רק למה שאנו אוכלים אלא גם לאיך שאנו אוכלים.
העיכול למעשהtut מתחיל בפה, המגע עם השיניים ואנזימי העיכול ברוק, מתחילים את פירוק המזון.
כיום רובנו נחפזים בכל חווית האכילה, מודעים בקושי למה שאנחנו מכניסים לפה. אנו אוכלים בזמן שדעתינו מוסחת: בזמן העבודה, תוך כדי קריאה, צפייה בטלוויזיה, מול המחשב, בולעים את המזון כמעט בשלמותו. בממוצע אנחנו לועסים כל ביס רק 8 פעמים. לא פלא שרבים סובלים מבעיות עיכול.

יש אינספור סיבות מדוע כדאי להאט את הקצב וללעוס את המזון.
הרוק מפרק את המזון לסוכרים פשוטים, דבר שגם יוצר את הטעם המתוק. ככל שלועסים יותר המזון הופך מתוק יותר, כך שיש פחות תשוקה למתוקים בסיום הארוחה. לעיסה מפחיתה בעיות עיכול ומשפרת את הטמעת המזון, מאפשרת לגוף לספוג את מירב הערכים התזונתיים מכל ביס. ככל שלועסים יותר נוצר יותר אנדופרין, הכימיקל במוח שאחראי על יצירת תחושות טובות. מועיל גם להרזיה כי כשאנו לועסים היטב יש סיכוי שנבחין מתי אנו שבעים וגם נאכל פחות.

כוחה של הלעיסה כה רבה עד שיש סיפורים של ניצולי שואה ששרדו עם מעט מאוד מזון, בזמן שאחרים לא, על ידי לעיסת המנה הדלה עד 150 פעם לכל ביס. לרובנו לעיסת כל ביס 150 פעם זה אתגר מרתיע ולא מציאותי, אבל אפשר לחוות את יתרונות הלעיסה על ידי עליה ל 30 לעיסות לביס.
נסו וראו איך תרגישו.

נסו לתת כבוד לארוחה: לכבות את הטלוויזיה, המחשב, לאכול ללא העיתון או חברה רועשת. לזכור להוקיר תודה בתחילת הארוחה ולהעריך את השפע בחיינו. הכי חשוב: להיות עם האוכל שנמצא בפה במקום בביס או במנה הבאה. כוונו את תשומת ליבכם ללעיסות ולנשימה. מאין תרגול יוגה עם האוכל. למעשה, יש לנו הזדמנות לפחות שלוש פעמים ביום ולפעמים אף יותר, לקחת חופש ממרוץ החיים, לתרגל נשימה, לעיסה והתבוננות בזמן האוכל.

בתחילה זה אולי ירגיש מוזר, משעמם או לא נוח שכן אנחנו כל כך רגילים לזרם קבוע של פרסומות, חדשות, תקשורת, אי מיילים ודרישות מאחרים. אבל כמו כל הרגל חדש במהלך הזמן תתחילו להעריך אכילה ללא חיפזון.
רובנו כל כך אוהבים לאכול, מדוע שלא נהנה ונתענג עד הסוף?

פוקוס החודש: אורז מלא

אורז מלא, עם טעמו המתוק והאגוזי, מעניק פי 4 מכמות הסיבים הלא מסיסים בהשוואה לאורז לבן, מאחר והוא דגן מלא שלא הופשט מקליפת הסובין הטבעית שלו. מכיל כמות מרשימה של ויטמינים כמו ויטמינים ממשפחת בי (שעוזרים למערכת העצבים ונגד דיכאון) והמון מינרלים. האורז המלא אפילו מכיל כמות קטנה של חלבון מאיכות גבוהה בצורה של חומצת אמינו ליזין, שמגבירה את יכולת הגוף להילחם בוירוסים.

האורז המלא מהווה פחמימה מורכבת ולפיכך מתעכלת בגוף באיטיות, מעניקה זרם יציב של אנרגיה מתמשכת בזמן שמגבירה את כמות הסרטונין במוח, הכימיקל האחראי על תחושת רווחה. אלה שאוכלים אורז מלא באופן קבוע מדווחים על אנרגיה יציבה ותחושה כוללת של רוגע ואיזון בחיי היום יום.

רוב העיכול של האורז המלא ובכלל ושל הדגנים המלאים מתבצע בפה, דרך הלעיסה והמגע עם הרוק. אני מעודדת אתכם למצוא מקום נעים ושקט לאכול בו, ולשים את המודעות בפה ובלעיסות. זה משהו שצריך לתרגל ולהזכיר לעצמנו שוב ושוב.

מתכון החודש: אורז בסמטי
מומלץ להשרות את כל הדגנים המלאים (מלבד קינואה, אמרנט וכוסמת) כ8 שעות לפני הבישול.

זמן הכנה: 3 דקות
זמן בישול: 35 דקות

רכיבים: (ממליצה אורגנים אם אפשר)
1
כוס אורז בסמטי מלא
2 כוסות מים
1/2 כוס חמוציות (לא מומתקות)
1/4 כוס אגוזי מלך
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח ים אורגני

הוראות הכנה:
1
. לשטוף את האורז ולהשרות לילה.
2. לסנן ולשטוף שוב.
3. לשים את האורז בסיר עם 2 כוסות מים, מעט מלח ולהביא לרתיחה.
4. להנמיך את האש, לבשל כ 30 ד' או עד שהנוזל נספג.
5. לכבות את האש, להוסיף את הפטרוזיליה, החמוציות ואגוזי המלך ולערבב פנימה עם מזלג.
7. לאפשר לאורז להתקרר מעט ולהגיש.

ללעוס.. בשביל שלום במזרח התיכון!
טליה לוין
יועצת בריאות הוליסטית
www.talyalewin.com

כוונה יוצרת מציאות

פרויקט ליצירת מציאות: עד ה 29.11.08 גלעד שליט חופשי בריא ושלם
צפו ב2 סרטוני הסבר : Free Gilad1 Free Gilad2

http://www.youtube.com/watch?v=aJgh2U8T9W0

http://www.youtube.com/watch?v=7xAIUKy5dGQ


ובסרטונים שמדגימים יישום העיקרון בפשטות ובקלות

http://www.youtube.com/watch?v=TtvzXCgLvSk

בבקשה השתתפו בפרויקט זה ליצירת מסה קריטית.


ראשית הגדירו את הכוונה לגלעד שליט ולאחר מכן לעצמכם.
כתבו והכריזו כל אחד בנפרד.

בהגדרת הכוונה האישית לחופש, יש להשתמש במבנה הבא:
עד ה29.11.08 אני (שם) חופשי/ה.. (להגדיר את החיובי - לא ע"י שלילת השלילי).
מומלץ לעשות ולתלות על הדלת, גם אם לא מצלמים.

בבקשה תעבירו הלאה!
"היו השינוי שאתם רוצים לראות בעולם"
(מהטמה גנדי)

המלצת החודש

חגי גל אור - מנחה ומטפל
"לגוף ולתודעה מנגנונים סודיים וקודים שיפעלו עבורך ויכילו את פועלך"

ריפוי ושכלול תנועת הגוף ותפקודיו.
מחשבה בהירה ושקטה באמצעות אלמנטים ממדיטציה.
שליפה של דפוסים ומשקעים רגשיים המעוגנים בגוף.
חיבור למקור הכוח.

קורסים, תוכנית אישית, הדרכות, אבחון וטיפול.

מספר טלפון: 054-5261622 אתר:www.beingandmotion.com

אין תגובות: