יום רביעי, 1 בדצמבר 2010

האמת על חנוקנולה

דצמבר 2010
האמת על חנוקנולה


לא משנה כמה קשה אנחנו עובדים, מתכננים או מחשבים, המרכיב הסופי שה
כרחי כדי לקפוץ משוכות ולהגשים חלומות, הוא בסופו של דבר תמיד ניצוץ קטן של נס.
Mike Dooley


ואוו! שנת 2010 מגיעה לסיום וחג החנוכה מעבר לפינה. חג של מזון מטוגן ושמנים רעילים. אני מצטערת להישמע כל כך פסימית, אבל האמת חייבת להיאמר. אין לי דבר נגד שמנים, להיפך, אני אוכלת המון שמן אבל השאלה היא אילו שמנים אנו אוכלים ואולי עוד יותר חשוב אילו שמנים אנו מחממים?

אז הנה מעט אינפורמציה על שמנים לחג חנוכה בריא:

שמן קוקוס – מלכת כל השמנים
זה השמן שאנחנו רוצים גם לאכול וגם לחמם

מכיל חומצות שומן באורך בינוני (MFC's) – קלות מאוד לעיכול, בדרך
כלל לא מאוחסנות בגוף כשומן, הופכות במהירות לאנרגיה ומעודדות הרזיה.

מכיל רמות גבוהות של חומצה לאורית – חומצה שמוכחת כאנטי ויראלית, אנטי בקטריאלית, אנטי פטרייתית, שגם קיימת בחלב אם. עוזרת בהגנה נגד וירוסים, חיידקים ופתוגנים אחרים, ומחזקת את המערכת החיסונית.

מאזן ומשפר את תפקוד בלוטת התריס - מסייע בחילוף חומרים ובהרזיה.


יש אנשים שדיווחו ששמן קוקוס עז
ר להיפתר מצלוליט.
גם קרם גוף נפלא.

המבנ
ה היוצא דופן של שמן הקוקוס הופך אותו לשמן מאוד יציב שמעולה לבישול וטיגון.

מתוך:
Eat Fat Lose Fat
by Dr. Mary Enig and Sally Fallon



שמן זית
זה השמן שאנחנו רוצים לאכול ולא לחמם

שמן מעולה לסלטים ולתוספת למנות אחרות. שמן זית הוא חומצה שומנית חד בלתי רוויה, לכן גם שמן די יציב. ובכל ז
את פחות מומלץ לבישול בחום גבוה. הכי טוב להוסיפו לאחר הבישול. כדי לוודא ששמן הזית הוא באמת איכותי, קנו שמן כתית, אורגני, מכבישה קרה, שמתקשה במקרר ובבקבוק כהה - מאחר ואור, חמצן וחום גורמים לשמן להתחמצן.


האמת על ש
מנים צמחיים רב בלתי רווים
תירס, חמניות, סויה, קנולה וכו
מהשמנים האל
ה אנחנו רוצים להתרחק בכל מחיר בייחוד מקנולה

אלה השמנים התעשייתיים שרוב העולם המערבי צורך. מוצאים על ידי כימיקלים רעילים בטמפרטורות גבוהות. תהליך שהורס את הערכים התזונתיים, הופך אותם לרעילים, ומייצר רדיקלים חופשיים. הרדיקלים החופשיים יכולים ליצור אינספור מחלות הכוללת: סרטן, מחלת לב, הזדקנות מוקדמת, מחלות אוטואימוניות, בעיות עיכול ואי פוריות.



שמן קנולה
זה השמן שאנחנו ממש לא רוצים לאכול

במקור שמן קנדי. החלו לגדלו בשנת 1936, מוצא מצמח הלפתית. היה ירוק בצבעו, רעיל ובעל ריח נוראי. לכן שווק לאניות הצי הסוחר כחומר סיכה. בסוף שנות ה 70, אחרי הכלאות שונות, השמן שווק תחת שמו החדש "קנולה", שם שנגזר מתוך
"Canadian oil, low acid"

כשמן הבריא ביותר שיש (אחרי שמן זית).
בבקשה אל תתנו להם לעבוד עליכם! אין כל קשר בין קנולה ובריאות, על אף שקנולה חורז עם גרנולה.


בישראל משתמשים בקנולה כמעט בהכל ובמשך שמונת 8 ימי החנוכה אנחנו מטגנים בו את הסופגניות והלביבות. האם אתם בטוחים שאתם רוצים לאכול שמן ירוק ורעיל של אניות הצי הסוחר …?

---------------------------------

בתקשורת


כתבה על פולי הקקאו שלי והתמרים המצופים שוקולד
בבקשה הקליקו:
"על השולחן" נובמבר 2010

---------------------------------

מתכון החודש

RAW פאדג' ברוטב ונילימון


למדתי איך להכין את המנה המדהימה הזו בתאילנד ב
The SAPA Resort Raw Food Center
מנה כל כך עשירה בשמנים בריאים, צריכים מעט מאוד, על מנת להרגיש מסופקים. שוב מראה לנו עד כמה כשאוכלים את הדבר האמיתי – לא באמת זקוקים להרבה כדי להיות שבעי רצון.

הקליקו למתכון


מאחלת לכולנו חנוכה של ניסים ובריאות









לוח מודעות

נס חנוכה - עד ה 10 בדצמבר
לחג חנוכה בריא

התמרים המצופים שוקולד אורגני שלי במבצע
4 קופסאות ב 100 ש"ח

תמרים מג'הול אורגניים, מצופים שוקולד אורגני, 80% קקאו
השוקולד מיוצר ישירות מפולי הקקאו
בקלייה מסורתית, בעבודת יד
השוקולד מכיל: פולי קקאו אורגניים, סוכר קנים אורגני, ומקל וניל אורגני
ללא תוספת: סוכר לבן, מוצרי חלב, סויה, גלוטן, חומרים משמרים...
כשר פרווה

בבקשה צרו קשר להזמנה 054-4670239

מוצרים נוספים:

פולי קקאו RAW שלמים - חדש!!
קקאו ניבס (שבבי קקאו קלויים), קקאו ניבס RAW (שבבי קקאו לא קלויים)

חפשו אותם בחנויות טבע
בכמות של 1 ק"ג ומעלה ניתן לרכוש ישירות דרכי

מה עושים איתם?
הם מעולים בשייק, יוגורט, גרנולה, בסלט, עם תמר, עם כפית דבש...
טיפ לממרח בריא: ערבבו פולי קקאו, טחינה גולמית וממתיק

יש לי גם
SUPERFOODS מדהימים להוספה לשייק הבוקר:
הקליקו לפרטים

---------------------------------

הדגמת הגרין סמודי שלי וסופרפודס - חינם
יום חמישי ה16 לדצמבר בשעה 18:30-19:30

הקליקו לפרטים

---------------------------------

הרצאה על סופרפודס וגרין סמודיס
כולל הדגמות
וטעימות

יום שבת ה25 לדצמבר בשעה 20:00-21:30

הקליקו לפרטים

---------------------------------

בחברה בריאה

אני ושותפתי עדי סוקול קצירי, הקמנו את "בחברה בריאה".
מתוך אמונה שעובדים בריאים יותר, מרכיבים חברה בריאה יותר.

חשבו על זה: אנחנו משקיעים כל כך הרבה זמן בבחירת בן הזוג,
מקום המגורים, מה נלבש ...
אבל למעשה את רוב שעות היממה
אנחנו מבלים בעבודה.

האם מקום העבודה שלכם בריא עבורכם?
האם גם אתם רוצים שינוי בסביבת העבודה שלכם?

אנא צרו קשר
ונשמח לקבוע פגישה עם מנהלת הרווחה, או מי שצריך כי -
השמיים הם לא הגבול ...

הקליקו לפרטים נוספים

---------------------------------

לימודי לונג דיסטאנס
בביה"ס לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק
מבלי לעזוב את הבית


הקליקו לפרטים אודות ביה"ס

---------------------------------

פגישת ייעוץ חינם – לחיים בריאים

רוצים להרגיש שמחים יותר? בריאים יותר? אנרגטיים יותר?

להתגבר על התשוקה למתוקים? לרזות... ?
ללא דיאטה, ללא מאמץ, בלי ספירת קלוריות.

עניתם - כן לאחת השאלות?

אתם מתאימים!
קבעו פגישת ייעוץ. עכשיו זה הזמן!
זה חינם – אפשר רק להרוויח.

הקליקו ללקיחת הצעד הראשון


---------------------------------

סיור מודרך בחנות טבע
תאריך יפורסם בקרוב

תוהים איזה שמן לקנות? מתוקים בריאים?
מה זה מלח הימלאיה וורוד ולמה הוא בריא?
מה עושים עם אמרנט? ומה זה בכלל? ...

למשתתפי הסיור תוענק 5% הנחה על כל מוצרי החנות


הקליקו לפרטים נוספים


---------------------------------

אשמח לשמוע מכם
תודה שקראתם את הניוזלטר. אם יש לך המלצות, רעיונות, הערות, כל דבר שברצונכם לשתף, בבקשה הקלידו אותם בסוף הניוזלטר במקום שרשום 'תגובות'. כך שכולנו נוכל להיות מעורבים.

להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשוי למצוא בו עניין והשראה.

חישבו על עולמנו לפני שאתם מדפיסים ...


2 comments:

אנונימי אמר/ה...

היי טליה
כתבה מעניינת ומאירת עיניים לגבי שמנים.
אשמח לקבל ממך המלצה על שמן קוקוס איכותי בארץ.

תודה
מיכל

Talya Lewin אמר/ה...

השמן של חברת ג'אמוקה מעולה בעיני. חג שמח ובריא, טליה