כדי לשמור על מנורה בוערת, חייבים להכניס בה שמן
אמא תרזה
בשיתוף עם חברי הטוב ומרפא בחסד, וישוה (כן, על אף שמו ההזוי משהו, הוא ישראלי), זה עתה סיימנו להנחות תוכנית דיטוקס (טיהור הגוף) של 3 שבועות. היינו קבוצה של 17 אנשים אמיצים, שהחליטו לקחת אחריות אישית על הבריאות (האמהות שלנו הצטרפו לקבוצה!).
במשך 9 ימים חייתי בעיקר על לימון, מים, סירופ מייפל ופלפל קאיין חריף, פלוס כוס מיץ ירקות פה ושם. לא ייאמן לראות כמה קל לתפקד ללא אוכל, עדיין להרגיש אנרגטיים, בזמן שהחיים ממשיכים כמעט כרגיל. לקראת סוף הצום למעשה אפילו לא ריצית לחזור לאכול.
האנרגיה, הקלות, חוש הריח, העור הבהיר, הגמישות, כמות הזמן שהתפנה מאי התמודדות עם "מה אוכלים?" …. מדהים לחוות כמה אנחנו מחוברים למזון שלנו, לארוחות, לקניות, לשטיפה, בישול, לעיסה …
אני מרגישה כבוד וברת מזל שיכולתי להוביל תהליך זה וללכת בו בעצמי, הזדמנות נדירה לתת לגוף מנוחה, לאפשר לו לשטוף רעלים, ולהתחבר לעצמנו האמיתי.
אם אתם מסוקרנים – אל דאגה – תוכנית נוספת תפתח באפריל 2010, מיד אחר פסח.
----------------------------------------
פוקוס החודש: Synchronisty
תופעת דברים שקורים בו זמנית = "ניסים"
האם לפעמים יש לך את רגעי ה"אלוהים איתי!" האלו?
לדוגמה כשמחייגים לחבר בדיוק ברגע שמקבלים ממנו סמס.
אני מוצא שרגעי הסינקרונזציה הללו ממש קסומים וחלק יקר ערך של החיים. אם מקדישים תשומת לב, מבחינים שהרגעים האלה אומרים לנו שאנחנו במקום הנכון בזמן הנכון.
כמובן שיש גם את הרגעים הלא-כל-כך-מגניבים שנראה שהכל נגדנו. כמו ימים שהמחשב מתרסק בדיוק ברגע שעומדים לסיים מסמך חשוב, ואז נתקעים בפקק כשממהרים לאנשהו. כאילו היקום לא רוצה שנשלים את מה שתכננו לעשות באותו היום. מה הקטע?
קלטתי שהחיים אף פעם לא נגדי, או נגד כל אחד אחר. למעשה, חוויות שליליות אלו אולי באים לומר לנו משהו... אפשר לבעוט ולקלל את המחשב או להשתגע בפקק, אבל זו לא האסטרטגיה הכי אפקטיבית. לחילופן, אני ממליץ שנפסיק לכמה רגעים ונחקור מדוע זה אולי קורה.
בכל מקום שאת\ה בחיים שלך, בקריירה שלך, מערכות יחסים ובריאות, אני מעודד אותך לקחת רגע, להתבונן מדוע הדברים אולי הולכים בדרך הזו. על ידי האטת הקצב, והרהור במה שהיקום מנסה לומר לנו, רוב הסיכויים שדברים טובים יגיעו.
(ג'ושואה רוזנטל)
----------------------------------------
הטיפ הבריא שלי לחנוכה
מה דעתכם לשקול: במקום לאכול סופגניה, לבחור באופציה עגולה אחרת: דבלה, תפוח, תפוז, אפרסמון… הבחינו כיצד אתם מרגישים בסיום האכילה, בהשוואה לאיך שאחרים מרגישים בסיום אכילת הסופגניה. זה ניסוי מעניין.
אם כן בוחרים לאכול סופגניה, תנו לפעולה ולסופגניה את מלוא תשומת הלב, שבו, תריחו, תתבוננו, תלעסו לאט לאט, תתמוגגו, ללא רגשות אשם.
----------------------------------------
פוקוס הבישול החודשי: אפיה
חג החנוכה הפוקד אותנו השנה באמצע חודש דצמבר הוא פסטיבל אורות ושמנים כאחד. מרבים לטגן בשמן עמוק ולאכול מזונות שמנים במיוחד. מי שמכיר אותי יודע שאני בכלל לא נגד שמן, אבל בוודאי שלא בעד שמנים לא בריאים, מזוככים, רעילים (סויה, תירס, קנולה, חמניות…) המציפים את מדפי הסופרמרקטים, ושכל הסופגניות והלביבות מטוגנות בהן. הקליקו לקרוא עוד על שמנים
טעמם של ירקות רבים למעשה טוב יותר באפיה. אפיה מזככת את המהות של הירקות. הם הופכים מתוקים יותר (דרך תהליך קרמליזציה) מקרקעים יותר, בייחוד ירקות שורש ודלעות. זה הכי קל בעולם: פשוט מפזרים ירקות בתבנית אפיה עם שמן זית או שמן קוקוס, מוסיפים כמה תבלינים (לא חובה) ואופים כ40-50 דקות בחום של 180 מעלות.
ירקות שאפר לנסות לאפות:
ירקות שורש: גזר, שורש סלרי, קישוא, דלעת, בטטה, ארטישוק ירושלמי
שורפי השומנים: צנון, כרישה, בצל, סלרי
משפחת הכרובים: ברוקולי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים
תבלינים ועשבי תיבול שבהם מומלץ להשתמש: אורגנו, בזיליקום, ג'ינג'ר, טימין, כמון, מרווה, סויה, פלפל חריף, קינמון, רוזמרין, שמיר, שומר, שום
----------------------------------------
מתכון החודש:
לביבות בטטה בריאות ואפויות
אכילה בריאה בהחלט לא אומרת שנמנעים ממזונות שאוהבים, אבל עושים בחירות טובות ובריאות יותר.
להלן אופציה נפלאה ובריאה יותר ללביבות. אפו אותן!
רכיבים:
4-5 בטטות, לא קלופות (כ450 גר) לגרד בפומפייה עבה
1 בצל בגודל בינוני – קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה
1 ביצה אורגנית
2 כפות קמח כוסמין
מעט פלפל שחור
קורט מלח הימאליה
1 כפית קינמון
הכינו תנור לחום של 200 מעלות. ערבבו היטב את כל הרכיבים בקערה. השתמשו בכף להעברת הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה, תוך יצירת לביבות. אפו במשך 15-20 דקות. הפכו את הלביבות ואפו ל10 דקות נוספות, עד שהן משחימות ונהיות קריספי בשני הצדדים. הגישו חמות.
מאחלת לכולנו חג חנוכה מלא אור, שמנוני במידה
(בשמן זית, בשמן קוקוס או אפוי)
ועם מלא דברים סינקרוניסטיים
בשפתנו "ניסים"
אמא תרזה
בשיתוף עם חברי הטוב ומרפא בחסד, וישוה (כן, על אף שמו ההזוי משהו, הוא ישראלי), זה עתה סיימנו להנחות תוכנית דיטוקס (טיהור הגוף) של 3 שבועות. היינו קבוצה של 17 אנשים אמיצים, שהחליטו לקחת אחריות אישית על הבריאות (האמהות שלנו הצטרפו לקבוצה!).
במשך 9 ימים חייתי בעיקר על לימון, מים, סירופ מייפל ופלפל קאיין חריף, פלוס כוס מיץ ירקות פה ושם. לא ייאמן לראות כמה קל לתפקד ללא אוכל, עדיין להרגיש אנרגטיים, בזמן שהחיים ממשיכים כמעט כרגיל. לקראת סוף הצום למעשה אפילו לא ריצית לחזור לאכול.
האנרגיה, הקלות, חוש הריח, העור הבהיר, הגמישות, כמות הזמן שהתפנה מאי התמודדות עם "מה אוכלים?" …. מדהים לחוות כמה אנחנו מחוברים למזון שלנו, לארוחות, לקניות, לשטיפה, בישול, לעיסה …
אני מרגישה כבוד וברת מזל שיכולתי להוביל תהליך זה וללכת בו בעצמי, הזדמנות נדירה לתת לגוף מנוחה, לאפשר לו לשטוף רעלים, ולהתחבר לעצמנו האמיתי.
אם אתם מסוקרנים – אל דאגה – תוכנית נוספת תפתח באפריל 2010, מיד אחר פסח.
----------------------------------------
פוקוס החודש: Synchronisty
תופעת דברים שקורים בו זמנית = "ניסים"
האם לפעמים יש לך את רגעי ה"אלוהים איתי!" האלו?
לדוגמה כשמחייגים לחבר בדיוק ברגע שמקבלים ממנו סמס.
אני מוצא שרגעי הסינקרונזציה הללו ממש קסומים וחלק יקר ערך של החיים. אם מקדישים תשומת לב, מבחינים שהרגעים האלה אומרים לנו שאנחנו במקום הנכון בזמן הנכון.
כמובן שיש גם את הרגעים הלא-כל-כך-מגניבים שנראה שהכל נגדנו. כמו ימים שהמחשב מתרסק בדיוק ברגע שעומדים לסיים מסמך חשוב, ואז נתקעים בפקק כשממהרים לאנשהו. כאילו היקום לא רוצה שנשלים את מה שתכננו לעשות באותו היום. מה הקטע?
קלטתי שהחיים אף פעם לא נגדי, או נגד כל אחד אחר. למעשה, חוויות שליליות אלו אולי באים לומר לנו משהו... אפשר לבעוט ולקלל את המחשב או להשתגע בפקק, אבל זו לא האסטרטגיה הכי אפקטיבית. לחילופן, אני ממליץ שנפסיק לכמה רגעים ונחקור מדוע זה אולי קורה.
בכל מקום שאת\ה בחיים שלך, בקריירה שלך, מערכות יחסים ובריאות, אני מעודד אותך לקחת רגע, להתבונן מדוע הדברים אולי הולכים בדרך הזו. על ידי האטת הקצב, והרהור במה שהיקום מנסה לומר לנו, רוב הסיכויים שדברים טובים יגיעו.
(ג'ושואה רוזנטל)
----------------------------------------
הטיפ הבריא שלי לחנוכה
מה דעתכם לשקול: במקום לאכול סופגניה, לבחור באופציה עגולה אחרת: דבלה, תפוח, תפוז, אפרסמון… הבחינו כיצד אתם מרגישים בסיום האכילה, בהשוואה לאיך שאחרים מרגישים בסיום אכילת הסופגניה. זה ניסוי מעניין.
אם כן בוחרים לאכול סופגניה, תנו לפעולה ולסופגניה את מלוא תשומת הלב, שבו, תריחו, תתבוננו, תלעסו לאט לאט, תתמוגגו, ללא רגשות אשם.
----------------------------------------
פוקוס הבישול החודשי: אפיה
חג החנוכה הפוקד אותנו השנה באמצע חודש דצמבר הוא פסטיבל אורות ושמנים כאחד. מרבים לטגן בשמן עמוק ולאכול מזונות שמנים במיוחד. מי שמכיר אותי יודע שאני בכלל לא נגד שמן, אבל בוודאי שלא בעד שמנים לא בריאים, מזוככים, רעילים (סויה, תירס, קנולה, חמניות…) המציפים את מדפי הסופרמרקטים, ושכל הסופגניות והלביבות מטוגנות בהן. הקליקו לקרוא עוד על שמנים
טעמם של ירקות רבים למעשה טוב יותר באפיה. אפיה מזככת את המהות של הירקות. הם הופכים מתוקים יותר (דרך תהליך קרמליזציה) מקרקעים יותר, בייחוד ירקות שורש ודלעות. זה הכי קל בעולם: פשוט מפזרים ירקות בתבנית אפיה עם שמן זית או שמן קוקוס, מוסיפים כמה תבלינים (לא חובה) ואופים כ40-50 דקות בחום של 180 מעלות.
ירקות שאפר לנסות לאפות:
ירקות שורש: גזר, שורש סלרי, קישוא, דלעת, בטטה, ארטישוק ירושלמי
שורפי השומנים: צנון, כרישה, בצל, סלרי
משפחת הכרובים: ברוקולי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים
תבלינים ועשבי תיבול שבהם מומלץ להשתמש: אורגנו, בזיליקום, ג'ינג'ר, טימין, כמון, מרווה, סויה, פלפל חריף, קינמון, רוזמרין, שמיר, שומר, שום
----------------------------------------
מתכון החודש:
לביבות בטטה בריאות ואפויות
אכילה בריאה בהחלט לא אומרת שנמנעים ממזונות שאוהבים, אבל עושים בחירות טובות ובריאות יותר.
להלן אופציה נפלאה ובריאה יותר ללביבות. אפו אותן!
רכיבים:
4-5 בטטות, לא קלופות (כ450 גר) לגרד בפומפייה עבה
1 בצל בגודל בינוני – קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה
1 ביצה אורגנית
2 כפות קמח כוסמין
מעט פלפל שחור
קורט מלח הימאליה
1 כפית קינמון
הכינו תנור לחום של 200 מעלות. ערבבו היטב את כל הרכיבים בקערה. השתמשו בכף להעברת הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה, תוך יצירת לביבות. אפו במשך 15-20 דקות. הפכו את הלביבות ואפו ל10 דקות נוספות, עד שהן משחימות ונהיות קריספי בשני הצדדים. הגישו חמות.
מאחלת לכולנו חג חנוכה מלא אור, שמנוני במידה
(בשמן זית, בשמן קוקוס או אפוי)
ועם מלא דברים סינקרוניסטיים
בשפתנו "ניסים"
לוח מודעות
SLOWFOOD DAY
ה10 בדצמבר
יום טרה מאדרה (אמא אדמה)
בואו כולנו נחגוג את אמא – אדמה. היא כל כך ראויה!
ה10 לחודש – יום חגיגות כלל עולמי שמעודדות אכילה מקומית, מזון בר קיימא, סחר הוגן, צרכנים מודעים ...
הקליקו למציאת האירוע הקרוב אליכם
----------------------------------------
מוצרים בריאים למכירה
אומנם לא כל המוצרים מקומיים...
אבל יש לי כמה SUPERFOODS מדהימים חדשים להוספה לשייק הבוקר או לשימוש בכל דרך שתחפצו
ספירולינה אורגנית - מעולה לטיהור הדם, בעל איכויות אנטי דלקתיות, מחזק את המפרקים, עשיר בנוגדי חמצון, מירלים, ווטמינים ...
אבקת מאקה אורגנית - מכילה מעל 20 חומצות אמינו, מינרלים, מעולה לאיזון הורמונאלי, למערכת האינדוקרינית, מעורר ...
הקליקו לפרטים על המוצרים, לרשימת מחירים ולמוצרים נוספים
----------------------------------------
מי שפספס בפעם שעברה...
זה שוב קורה!! ריקוד קובני עם חן ליזרע
24 ו 25 בדצמבר
חברתי הטובה חן ליזרע מגיעה לביקור עבודה בישראל.
היא בעלת האקדמיה לריקוד קובני - Latidos Productions שבקנדה.
מגיעה אלינו ישירות מקובה עם ידע שאין בארץ ומומחיות שהיא רכשה במהלך השנים.
חן למדה ולומדת ריקוד עם טובי המורים מקובה: להקת הפולקלור הלאומית ובית הספר הלאומי לאומנויות שבהוואנה. במהלך השנים בנתה לעצמה שם בינלאומי והשנה אפשר לראות אותה מופיעה באירועים שונים ומפורסמים בעולם, כגון קונגרס הסלסה הקובני במיאמי. ההתמחות של חן היא הפיתוי והסקסיות הקובנית, מה שמכניס פלפל ואש למערכות יחסים. היא מעבירה סדנאות שעוזרות לאנשים להשתחרר מעכבות וללכת עם מה שמרגיש טוב עד הסוף.
היא מגיעה לביקור קצר בארץ, אני ממליצה לא להחמיץ!!
http://www.latidosproductions.com/
http://www.chenlizra.blogspot.com/
לפרטים נוספים אנא בקרו בקבוצת הפייסבוק בעברית
או שלחו אימייל ל
Latidos@latidosproductions.com
----------------------------------------
פגישת ייעוץ חינם – לחיים בריאים
לא קולטים כמה אנחנו ברי מזל עד שאנחנו מאבדים את זה
עדיין מנסים להרגיש שמחים יותר? בריאים יותר? אנרגטיים יותר? להתגבר על התשוקה למתוקים? לרזות? ....
השיטה הזו היא: ללא דיאטה, בלי ספירת קלוריות.
קבעו פגישת ייעוץ איתי. עכשיו זה הזמן!
זה חינם – אין מה להפסיד.
הקליקו ללקיחת הצעד הראשון
----------------------------------------
חזקו את המערכת החיסונית בצורה טבעית
בעיתונים רשום שבעוד כשבועיים מתחילים לחסן את כולם נגד שפעת החזירים (בעוד שרק שליש מהרופאים בעצמם מוכנים להתחסן...) אני מקווה שגם אתם כבר מודעים שזה עסק כלכלי שמגלל בליונים ולסכנות החיסון. בבקשה אל תקשיבו לפרופגנדה המסיבית! רדפו מידע, חקרו את המערכת, שאלו שאלות...
הקליקו להתעדכן
כרגיל אני ממליצה להגביר את רמות הוויטמין D על ידי שהייה מתונה בשמש (כשהיא זורחת וללא מסנן קרינה), חזקו את המערכת החיסונית ע"י אכילה בריאה, חיים מאוזנים, שינה, שטיפת הידיים ושימוש בידע עתיק יומין.
הקליקו לפרטים נוספים
----------------------------------------
סיור מודרך בחנות טבע
אורגניק מרקט - הרצליה
יום שלישי ה 22 לדצמבר ב 18:00
אפשרו לי לשנות לכם את חווית הקנייה בחנויות הטבע.
איזה שמן לקנות? מה זה מלח הימאליה וורוד ולמה הוא בריא? מה עושים עם אמרנט? מה זה בכלל?
בבקשה הצטרפו לסיור אינפורמטיבי ומהנה! נריח ביחד את העלים הירוקים.
למשתתפי הסיור תוענק 5% הנחה על כל מוצרי החנות
הקליקו לפרטים נוספים
----------------------------------------
ישראל יוצאת מהכלוב
בשורה משמחת: בגץ הורה להקפיא את הרפורמה בתעשיית הביצים! זאת בעקבות עתירת אנונימוס נגד הכוונה לבנות כלובי-סוללה לתרנגולות ב-300 מיליון ש"ח מכספי המסים שלנו.
הקליקו לפרטים נוספים
----------------------------------------
סדנת תזונה ובריאות לחברות
סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה.
הקליקו לפרטים נוספים
----------------------------------------
אשמח לשמוע מכם
תודה שקראתם את הניוזלטר. אם יש לך המלצות, רעיונות, הערות, כל דבר שברצונכם לשתף, בבקשה הקלידו אותם בסוף הניוזלטר במקום שרשום 'תגובות'. כך שכולנו נוכל להיות מעורבים.
להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשוי למצוא בו עניין והשראה.
חישבו על עולמנו לפני שאתם מדפיסים ...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה