יום ראשון, 1 במרץ 2009

ניוזלטר מרץ 2009

מרץ 2009

לחיים יש הרבה יותר מאשר הגברת מהירותם
גאנדי

יום אחד כשחזרתי מביה"ס יסודי, הייתי בכיתה ו' או ז', ישבתי לאכול ארוחת צהריים. אימי אכלה שניצל שהוכן ללא שמן וסלט ללא רוטב. זה היה מוזר מאחר והרוטב המיוחד שהכינה לסלט היה אחד מסימני ההיכר שלה. אנשים היו נוהרים ממרחקים רק כדי לאכול את הוויניגרט האגדי. כששאלתי מה קרה, היא ענתה "אני בדיאטה."

מאותו היום התחלתי להאמין ששמן הוא "רע", ושהכל צריך להיות דל שומן, ללא שמן. לבסוף גם אני הפכתי יראת שמן. האמת, היום אני אוכלת ליטרים של שמן: זית, קוקוס ושומשום. הנה הטריק: הכל תלוי בסוג השמן שאוכלים. שמנים בריאים- בריאים לנו, הרעים מתיישבים לנו על המותניים.
ואל תאמינו לפרסומות בטלוויזיה לגבי מרגרינה בריאה (נראה לי שכבר עדיף לאכול פלסטיק...)

האטו את הקצב

מי לא מרגיש שאין מספיק שעות ביום? כל יום אנו נחפזים, רצים לפה, רצים לשם ומסיימים אותו מותשים.
איכשהו, הימים האלה מלאי המטלות, ההתחייבויות, והעסקים מתחילים להתרבות והופכים לחיינו. אנחנו מעבירים את הזמן בעשיית דברים שאנחנו לא באמת רוצים לעשות, אבל מרגישים שאנחנו צריכים. אנחנו נוטים להאמין שיעילות ומחיקת דברים מרשימת המטלות זו המטרה האולטימטיבית.

האמת היא שלמעשה החיים על פני האדמה הם מתנה קצרת תווך, והזמן שלנו יקר מידי מלנצלו כך. אם אנו רוצים שחיינו יהיו בריאים ומאוזנים, נצטרך להפחית את המעמסה ולהגדיל את זמן ההאטה. זה אומר לתכנן כל יום פחות, לתת עדיפות לאותם הדברים שגורמים לליבנו לשיר, ופחות לדברים שלא הכרחיים.

אם בכל יום אנו בכל זאת חייבים לבצע מטלות רבות, אפשר לשנות את האיכות שבה אנחנו עושים את הדברים. איך אפשר להפוך את הספרינט של 'להגיע לשם' למשהו נעים וטעים במקום מלחיץ? היכן ניתן למצוא רוגע בשיא הלחץ? כיצד ניתן לטפח את אומנות האטת הקצב?

לפני שקמים מהמיטה בבוקר, קחו כמה רגעים להיזכר בחלומות ולחשוב על מה רוצים מהיום. עזבו את שעונכם על השידה, או פשוט עשו הפסקה מענידתו. סעו בדרך עם הנוף. שבו לרגע בעיניים עצומות בזמן שהמחשב נדלק. אל תדחסו את לוח הזמנים כך שאין זמן לטיול רגלי קצר. הדליקו נרות לפני שאתם מתחילים לבשל את ארוחת הערב. הוסיפו רגע פה ורגע שם לטובת איטיות.
ניתן לעשות זאת בפשטות וזה יהיה בעל השפעה עמוקה על בריאותכם ורווחתכם.

עובד ממאמרם שלMarco Visscher & Jay Walljasper, Ode Magazine, Issue #15,
http://www.odemagazine.com/

מזון החודש : שמנים ושומנים
לא כל השמנים נוצרו שווים!

שמני טראנס ושמנים מעובדים
(בחו"ל מכירים את המושג שמנים שהם הידרוג'ינייטד - כי משתמשים במימן = הידרוג'ן בתהליך עיבודם) שנמצאים על מדפי הסופר ובכל המזון המוכן, התעשייתי, עלולים להיות מאוד מזיקים לגוף. לעומתם, שמנים ושומנים ממזון שלם יכולים לייצב את חילוף החומרים, לאזן הורמונאלית, להזין את העור, השיער והציפורניים ולהעניק שימון ששומר על גופינו מתפקד בזרימה. גופינו זקוק לשומן לבידוד, להגנה על איברינו ולשמירתם במקומם.

ארוחה המכילה אחוז בריא של שמן מאיכות גבוהה, מעניקה לנו סיפוק, אנרגיה וחום. כאשר יש עודף שומן ושמן בדיאטה, במיוחד שמנים מעובדים, הסימפטומים יכולים לכלול השמנה, פריחות בעור, לחץ דם גבוה, מאמץ של הכבד, והרגשת כבדות כללית: פיסית, מנטאלית ורגשית. סימנים של מחסור בשומן מאיכות גבוהה הם: שיער וציפורניים שבירים, עור יבש, רעב אחרי ארוחות ותחושת קור.

ישנם מקורות רבים לשומנים ושמנים בריאים. לטיגון ולאפיה, נסו שמן קוקוס מאחר ואינו מתפרק בטמפרטורות גבוהות. לטיגון קל ובישול בטמפרטורות בינוניות, נסו שמן זית כתית אורגני. שמן שומשום, עדיף לא לחמם, ניתן להשתמש בו ברטבים, על סלטים, ירקות או דגנים. שומנים בריאים אחרים נמצאים באגוזים, בזרעים ובממרחים שלהם כמו: ממרח שקדים וטחינה. מזונות שלמים כמו אבוקדו וזיתים – הם גם מקור נפלא לשומן בריא.
ערכו ניסיונות עם מקורות שומן אלה וראו אילו מהם מותירים אתכם מרגישים שבעים ומסופקים.

מאחר ושמן הוא עמוד השדרה של כל כך הרבה תבשילים, כשקונים שמנים בחרו מוצרים אורגניים מהאיכות הגבוהה ביותר שאתם יכולים למצוא במחיר ההולם אתכם.
מילים מומלצות שרצוי לחפש על התוויות הם: אורגני, כתית, כבישה קרה ולא מזוקק.

מקור: ביה"ס לתזונה משולבת

מתכון החודש: טחינה מתוקה

אני לא חושבת שעובר יום שבו אני לא אוכלת טחינה.
טחינה משומשום מלא (לא השומשום הלבן המקולף) מהווה מקור סידן מעולה!
(ניתן להשתמש בו כממרח או לאחר הפיכתו לנוזלי יותר, כרוטב לסלט)

זמן הכנה: 5 דקות

רכיבים:
חצי כוס טחינה משומשום מלא
חצי כוס מיץ מנדרינות (אפשר גם לקצוץ ולהוסיף את הציפה שנותרת לאחר הסחיטה)
1 כף שמן שומשום

הוראות הכנה:
1. בקערה לערבב את הטחינה והמיץ עד קבלת מרקם אחיד.
2. להוסיף את שמן השומשום ולערבב.
3. לטעום. להוסיף עוד מיץ או מים אם רוצים מרקם דליל יותר.
4. להגיש עם לחם, דגנים, סלט או ירקות מבושלים.

נשמר במקרר כ5 ימים.

אין מה לחשוש משמן.
תחשבו על זה ככה:
בחיים לא נשים באוטו את השמן הלא נכון,
אבל השמן המתאים – הכרחי!
מאחלת לכולנו חודש שמנוני!

טליה לוין
יועצת בריאות הוליסטית
http://www.talyalewin.com/

לוח מודעות - ישראל

חדש!! תוכנית תזונה ובריאות קבוצתית

לפעמים קל יותר לעשות שינויים בקבוצה.
נרגשת לפתוח תוכנית קבוצתית שתעזור ללמוד איך לשפר את הבריאות, לבחור מזונות בריאים יותר ולקחת צעדים לקראת חיים מאוזנים, שמחים ואנרגטיים יותר.

התוכנית כוללת: 10 מפגשים קבוצתיים על בסיס שבועי,
בימי שני בין 19:00-21:30, החל מה20 לאפריל 2009 ועד ה22 ליוני.

במהלך התוכנית:
תציבו ותגשימו מטרות
תחקרו מזונות חדשים
תלמדו איך לבשל קל, בריא וטעים
תבינו ותורידו תשוקות לאוכל
תגבירו את האנרגיה
תרגישו טוב יותר בגוף
תרזו ותשמרו על המשקל
תשפרו את היחסים האישיים
ועוד...

בין הנושאים שבהן נעסוק: החשיבות של אכילת ארוחת בוקר, מה זו אכילה מודעת, פחמימות מורכבות והכנסתם לתפריט היומי, מה זה דגן מלא, ההבדל בין מזון ראשוני ומשני, ירקות וירוקים, הקשר בין אוכל ומצב רוח, דרכים להמעיט התמכרויות, ללמוד איך להקשיב לגוף, החשיבות של חלבונים וסוגי חלבון שונים, מזון אורגני, אכילה לאנרגיה מתמשכת, מציאת סגנון האכילה שעובד הכי טוב עבורי תוך בדיקת שיטות שונות, סיור בחנות טבע.

בנוסף:
למידת חומר, שיתופים, שיחות, המלצות, דוגמאות לבישול פשוט וקל
תמיכה דרך האינטרנט - בין הפגישות
מבחר מתכונים, דיסקים, וחומר נוסף בתחום תזונה ובריאות
דוגמיות של מזונות ומוצרים טבעיים לטיפול אישי
ניוז לטר חודשי

בריאותכם וחייכם בידיכם
קפצו – ורשת הביטחון תופיע


עלות התוכנית: 1500 ₪
מיקום: הרצליה
ליצירת קשר: 054.4670239

לכל המכורים לשוקולד!
הסדנה הבאה ב12 לאפריל

לקריאת כתבה קטנה שיצאה ב"על השולחן"

סדנה ארוכה מהרגיל עם יותר מתכונים, מתאימים גם לפסח
נלמד להכין את השוקולד הכי בריא, פחות משמין וטעים על הפלנטה
ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, ללא רגשות אשם
רק: קקאו, בריאות ואהבה!
ובקלי קלות

נכין: שוקולד ב 6 טעמים שונים. חלב שקדים וממנו משקה בוקר מעורר עם קקאו. עוגיות מציפת השקדים.
מוס שוקולד אלוהי. עוגיות שוקולד ותמרים.
עוד בסדנה: מה כל כך בריא בשוקולד? מי זה הגנב הלבן ומה הוא עושה לנו? איך אפשר להתמודד עם הקרייב למתוקים בדרך אחרת.

איפה? 4 שף – קרליבך 11, תל אביב
http://www.4chef.co.il/
מתי? 12 באפריל, יום ראשון
שעה? 18:00-21:00
כמה עולה? 220₪

בבקשה הירשמו מראש
להרשמה: 03-5611803, 054-4670239

סדנת תזונה ובריאות לחברות

סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה. כיום בארה"ב החברות החכמות ביותר יודעות שהן חוסכות כסף (ושומרות על מועסקים בריאים ואיכותיים) אם הן משקיעות בשיפור בריאות העובדים ובחינוך ותמיכה לאורח חיים בריא ומאוזן.
אשמח לשוחח עם מי שמתעניין ולשלוח חבילת מידע הכוללת חומר על הסדנה ועלי בתור יועצת בריאות מוסמכת.

חקיקת חוק בנושא איסוף מי גשמים ומים אפורים

בימים האחרונים ירד המון גשם ואני לא יודעת אם העצומות באינטרנט בכלל קבילות אבל...במקום לראות פרסומות על כך שישראל מתייבשת, עשו מעשה! מזמינים אותנו לחתום על עצומה שתחייב את מדינת ישראל לסבסד את עלות התקנת מיכלי אגירה של מי גשם ותחייב מועצות מקומיות ועיריות להתקין מיכלי איסוף בבתי ספר, עיריות ובניינים ציבוריים.

לוח מודעות – ארה"ב

פגישת תזונה בניו יורק... ניו יורק

לכל הניו יורקרים או מי שמכיר ניו יורקרים שעשויים לצאת נשכרים
בין ה18 למרץ עד ה3 באפריל אני נוגסת בתפוח הגדול, אהיה בניו יורק.
אם אתם (או מכריכם) רוצים לרזות, להרגיש בריאים, שמחים ומפוקסים יותר, זקוקים ליותר אנרגיה בחייכם...
אשמח להיפגש לפגישת היכרות, ללא תשלום.

אנא צרו קשר, או העבירו הלאה
talyalewin@gmail.com
646-320-1159 (טלפון ניו יורק)

מקיימת מפגש תזונה ברוח היוגה – בניו יורק
יום שבת ה30 למרץ

כשמדובר בבריאות כדאי שנתייחס לא רק למה שאנו אוכלים.
מה זו אכילה מודעת וכיצד לתרגל אכילה כזו ביום יום?
אילו מזונות יוצרים אי שקט? ואילו תומכים בהשקטת התודעה ובחיים של יוגה?
מפגש המוקדש להתבוננות אחרת בסוגיית האוכל
כמרכיב תומך בהתפתחות ובאורח חיים מאוזן. למתרגלי יוגה ולכולם.
עם:
טליה לוין, מורה ליוגה ויועצת בריאות הוליסטית
ואליאס לופז, מורה ליוגה
מיקום הסדנה:
Nurture New York 1123 Broadway
Suite 1205 NY - at 25th Street
לקבלת מידע והזמנת מקום בבקשה צרו קשר עם:
אליאס
amoryoga@yahoo.com 917-676-0340
טליה 646-320-1159 (טלפון ניו יורק) talyalewin@gmail.com

סקרנים ללמוד איך לחיות חיים בריאים, רגועים ושמחים יותר?
צרו איתי קשר לפגישת תזונה פורצת דרך ללא תשלום.

להעביר לחברים: תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר.
בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשויי למצוא בו עניין והשראה.

אין תגובות: