יום שלישי, 3 במאי 2011

משקל עודף אך בתת תזונה

מאי 2011 - חיים אנרגטיים

משקל עודף אך בתת תזונה
כשלמדתי תזונה במכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק, כמובן שנסעתי הרבה ברכבת התחתית. שם למטה רואים כל כך הרבה אנשים ופנים... אבל אישה אחת זכורה לי באופן מיוחד. היא הייתה גדולת מימדים, לבושה בטרנינג ישן ונעלי ספורט בלויים, החזיקה פחית דייאט קולה ושקית צ'יפס ענקית. היא אכלה את הצ'יפס ברעב עצום, אחוזת תזזית. דוחפת את ידה לשקית ומיד לפה, בקושי לועסת, מיד בולעת, וחוזר חלילה. הי
א אכלה כאילו הייתה מורעבת.
ואכן, על אף גודלה העצום – היא כנראה באמת הייתה מורעבת. היא הייתה בתת תזונה.

אי אפשר להפסיק לאכול
כשאנו אוכלים מזון תעשייתי, מעובד, סינטטי, מזון כל כך דל בערכים תזונתיים: משקאות דייאט, משקאות קלים, מזון ג'אנק, פאסט פוד, מזון מחומם במיקרו, מזון ארוז עם רשימת אותיות ומספרים אינסופית ברשימת הרכי
בים, ותאריך שלכאורה אינו פג תוקף... אנחנו אומנם אוכלים אך הגוף נשאר רעב, חסר תזונה מזינה, ולכן מרגישים עייפים, חסרי אנרגיה ...
והפרדוקס הוא שגם אי אפשר להפסיק לאכול.

היה לי קשה להסיר את העיניים מהאישה ברכבת התחתית. רציתי להגיד לה:
"תאכלי תפוח, תאכלי סלט, תשתי מיץ, תשתי שייק ..."
אבל הרכבת הגיע, היא עלתה, כשכל כולה מרוכזת בסיום שקית הצ'יפס.

אחד הסודות
אנחנו בעידן עם הכי הרבה שפע, הכי הרבה כסף ואנשים הכי פחות שמחים והכי פחות בריאים.
רוב האנשים רוצים לאכול ולחיות בריא – אבל לא תמיד יודעים איך.

כיום כל הפוקוס הוא על כמה שיותר מהר, כמה שיותר רזה ומה שחשוב זה המראה. התרחקנו מאכילת מזון טבעי.

אחד הסודות הוא שבשביל לחיות חיים יותר אנרגטיים, יותר בריאים, עם יותר שמחה... זה לאכול בעיקר מזון שלם, כפי שהטבע ברא. מזון שיש בו אנרגיית חיים: פירות, ירקות, עלים ירוקים, אגוזים, פירות יבשים, שמנים בריאים, דגנים מלאים, קטניות, מזונות-על, טחינה ... כל מה שטבעי, ואמיתי, בלי קשר לקלוריות.
וללמוד כמובן איך להכין מזונות בריאים, מהירים וטעימים.

בכנס אוכלים בריא3 שמתקיים החודש אני מעבירה סדנת
"חיים אנרגטיים":
מזונות-על ושייקים ירוקים נלמד להכין בקלות ובפשטות מזון שהוא גם טעים וגם בריא וגם מעניק אנרגיה.

נלמד להכין שוקולד ביתי ובריא

כשאומרים ששוקולד בריא על מה בעצם מדברים...?
אומרים ששוקולד זה המזון שנשים הכי הרבה חושקות בו.
גברים היכונו! – תלמדו לספק את הנשים שלכם ...

ונשים אנחנו נלמד למה אנחנו בעצם כל כך אוהבות שוקולד? ואיך להכין שוקולד שבאמת יענה על הצורך.

נדבר על
SUPERFOODS מזונות-על
תותי גוג'י, פולי קקאו, זרעי צ'יה, אבקת שורש מאקה, פולן דבורים, אבקת ספירולינה, זרעי המפ, אצת קלפ, מקל וניל ועוד... אלו מזונות שנאכלים על ידי עמים שונים במקומות שונים בעולם מזה אלפי שנה.
הם בעלי איכויות נדירות ומזינים את גופנו ברמה ששום מזון אחר לא יכול להשתוות לו.

ברגע שמכניסים אותם לתזונה היומית, במיוחד בשייק, בצורה של נוזל, הם נספגים במהירות ובקלות ואנו חווים קלילות, פיצוץ של אנרגיה וכדרך פלא רבים נגמלים מתשוקות מזון בלתי נשלטות ומרפאים בעיות בריאות שונות.

נלמד להכין חלב שקדים
עשיר בסידן, חלבון, מגנזיום, אשלגן... שימש כמשקה של המעמדות הגבוהים בתקופה הרומית בכל רחבי אסיה ואירופה. מהווה תחליף נפלא לחלב בקר, ובסיס למשקות אחרים.

נלמד להכין את ה smoothies(שייקים) שלי שישנו את יומכם משמעותית
אנשים מדלגים על ארוחת הבוקר, הארוחה החשובה ביום,
אבל ברגע שתכירו את הסמודי כל מה שיעניין אתכם – זה כבר שיהיה בוקר.

נלמד להכין דייסת סופרפודס

לכל מי שחושב שדייסה זה של סבתות...עוד לא טעמתם את דייסת מזונות-על שלי!

ולסיום נשנוש יומי פשוט ומופלא – שנשאיר בינתיים כהפתעה.

הסדנא מכילה מעט אינפורמציה, אך בעיקר מוטיבציה וכלים מעשיים לעשיית שינוי.


---------------------------------

וידאו החודש
בא לי שייק מבאלי


לא סתם מכנים את האי הנפלא הזה אי האלים, אי המלכים, אי החופש.
תושבי המקום מדהימים, מלאי נתינה, אהבה והכרת תודה. יש תחושה שהאלוהות נמצאת שם
בכל דבר, בחיים עצמם, בפשטות.
איך שנחתנו אספו אותנו משדה התעופה, נסענו כשלוש שעות בהרים, בין שדות אורז ונופים מרהיבים.
בבית שבו ישנו לשמחתי ולהפתעתי מצאתי במטבח, באחד הארונות - בלנדר.

אז כמובן שהכנתי שייק – סמודי מהמזון המקומי ומכמה מזונות-על (סופרפודס) שהבאתי איתי מהארץ.
אני לא מודדת כמויות, פשוט שמה רכיבים שונים בבלנדר, מה שיש, ועדיף טרי ומקומי, קצת מזה ומעט מההוא עד שטעים... אז הכמויות זו רק הערכה וגם אם חסרים רכיבים מסוימים זה יוצא מעולה!!
בסמודי המצולם לראשונה שמתי ביצה לא מבושלת. בגינה הסתובבו תרנגולות חופש אמיתיות ומאחר ששמעתי פעמים כה רבות על האיכויות הבריאותיות של ביצים לא מבושלות (מבחינת חלבון איכותי וקל לעיכול, חומצות אמינו, מינרלים, חיזוק המערכת החיסונית וכו) הייתי חייבת לנסות. אך כמובן שניתן לוותר על הביצה.

הקליקו לצפייה בוידאו הכנת שייק בבאלי

---------------------------------

המלצת החודש
הספר תזונה אינטגרטיבית
עכשיו גם בעברית


ספר מרענן, מעורר השראה ומאפשר עשיית שינוי של ג'ושוע רוזנטל,

מייסד ומנהל המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק, בו למדתי.
בהוצאת פוקוס

ניתן להשיג בחנויות הספרים בכל רחבי הארץ
וגםבאתר האינטרנט

אשמח לתת פרטים אודות ביה"ס


---------------------------------

אני מאמינה שבגלגול הנוכחי חיים רק פעם אחת –
אז בואו נחייה את החיים הכי מדהימים שניתן!

בברכת בריאות, אנרגיה והשראה








לוח מודעות

אוכלים בריא 3 - כנס תזונה ובישול בריא

יומיים של הרצאות בנושא תזונה בריאה, סדנאות בישול בריא, דוכני מכירה,
מסעדת בריאות והפתעות נוספות...
הקליקו לפרטים
אני גם מעבירה סדנת חיים אנרגטיים
יום שישי, 27.5.11, 08:30-16:00

עלות כל הרצאה או סדנת בישול 45 ש"ח
ובהרשמה מוקדמת עד ה-5.5.11 35 ש"ח.

הבטיחו מקומכם מראש!

מספר מקומות מוגבל!
לרכישת כרטיסים: 03-7325340

---------------------------------

מוצרי הקקאו שלי

הקליקו לרשימת חנויות שבהם ניתן לרכוש את המוצרים
(פולי קקאו ותמרים
מצופים שוקולד)

רכישת פולי קקאו במשקל של חצי ק"ג

ניתן לרכוש דרכי 054-4670239

או בחנות הסדנא – רח' רבי נחמן 2, שוק הפשפשים, יפו
03-6877374


לקניית מזנות-על נוספים (להוספה לשייק או לדייסה)

אנא הקליקו


---------------------------------

פגישת ייעוץ חינם – לחיים בריאים
במקביל לייעוץ הרגיל עברתי גם לייעוץ בלונג דיסטאנס
דרך הטלפון או סקייפ – וזה עובד נפלא!


אז לא משנה היכן אתם נמצאים ...

אם אתם רוצים להרגיש שמחים יותר, בריאים יותר, יותר אנרגטיים,
עם יותר השראה, יותר מסופקים ...

אם אתם רוצים לרזות,
אם אתם רוצים ללמוד איזו צורת אכילה עובדת הכי טוב עבורכם,

להתגבר על תשוקות
למתוקים ועוד ...

אני מבטיחה: בלי מנטאליות של דיאטה, בלי אשמה, בלי ספירת קלוריות.
רק כייף והנאה.

צרו קשר לקביעת פגישת\שיחת היכרות – ללא תשלום וללא מחויבות

ונראה איך אני יכולה לעזור לך לחיות את החיים שמגיעים לך.


הקליקו ללקיחת הצעד הראשון


---------------------------------

בחברה בריאה

אני ושותפתי עדי סוקול קצירי, הקמנו את "בחברה בריאה". מתוך אמונה שעובדים בריאים יותר, מרכיבים חברה בריאה יותר. חשבו על זה: אנחנו משקיעים כל כך הרבה זמן בבחירת בן הזוג,
מקום המגורים, מה נלבש ...
אבל למעשה את רוב שעות היממה
אנחנו מבלים בעבודה.
האם מקום העבודה שלכם בריא עבורכם? האם גם אתם רוצים שינוי בסביבת העבודה שלכם?

אנא צרו קשר
ונשמח לקבוע פגישה עם מנהלת הרווחה, או מי שצריך כי -
השמיים הם לא הגבול ...

הקליקו לפרטים נוספים

---------------------------------

לימודי לונג דיסטאנס
בביה"ס לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק
מבלי לעזוב את הבית

הקליקו לפרטים אודות ביה"ס

---------------------------------

אשמח לשמוע מכם

תודה שקראתם את הניוזלטר. אם יש לך המלצות, רעיונות, הערות, כל דבר שברצונכם לשתף, בבקשה הקלידו אותם בסוף הניוזלטר במקום שרשום 'תגובות'. כך שכולנו נוכל להיות מעורבים.

להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשוי למצוא בו עניין והשראה.

חישבו על עולמנו לפני שאתם מדפיסים ...


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

אני רק רוצה לברך את טליה היקרה כל כך באופן פומבי(!!), אני כבר חודש שותה גרין סמוזי כל בוקר ואני מ-א-ו-ש-ר-ת !
ממליצה בחום, כל מה שאמרת לי מוכיח את עצמו ואני כל כך מלאת תודה ושמחה על האוצר היומי הזה ועל התזונה הבריאה שתומכת בגוף האהוב, בלב ובחיים !

אני אפגוש אותך בכנס ״אוכלים בריא 3״, עם מגנטים מאוירים בריאים!! ( חחח.. מגנטים שמעודדים תזונה בריאה וחיים שמחים!)
נשיקות מנטעאור