יום שלישי, 2 ביוני 2009

ניוזלטר יוני 2009 - מה הקטע עם מלח?

חינוך הוא הנשק העצמתי ביותר שאתם יכולים להשתמש בו לשנות את העולם.
נלסון מנדלה

הייתי בשנות העשרים המוקדמות לחיי כשחזרתי הביתה מהמסע הראשון (מבין רבים) להודו. לא רק שדיברתי עם מבטא הינדי, הנעתי ראשי בו זמנית למעלה - למטה - והצידה כשנשאלתי לשלומי, ענדתי טבעות על אצבעות הרגליים והדבקתי טיקה בין הגבות ... אבל גם שמתי כמויות אדירות של מלח על האוכל, עוד לפני ש
טעמתי אותו. הייתי כל כך רגילה לאוכל הודי מתובל וחריף שנזקקתי למלח בכדי לגרות את חוש הטעם, או לפחות כך שערתי.
לארוחת הצהריים אכלתי צלחת מלח עם סלט ואורז, ולארוחת הערב אכלתי צלחת מלח נוספת עם ביצים וטוסט.
כיום אני צורכת מעט מאוד מלח, אם בכלל, וכשכן, אני משתמשת במלח ההימלאיה הוורוד, שבעצם ב
ריא מאוד.

____________________________________________________

מה הקטע עם מלח?


כמות המלח שכדאי לאכול הוא ויכוח עתיק יומין. יש מומחי בריאות הטוענים שהפחתה בצ
ריכת מלח לא תשפיע על הבריאות הכוללת, בעוד אחרים טוענים ההיפך.
הפינג פונג הזה שכיח מאוד בעולם התזונה. אתם לא חושבים?

כמו מזונות רבים, זו הכמות והאיכות של המלח שאנשים צורכים שיוצר בעיות. תשקלו את כמות וסוג המלח שאתם אוכלים על בסיס יומי. האם יש ארוחה מסוימת בה אתם יודעי
ם שאתם צורכים את רוב המלח?

מאחר ומלח משמש לשימור מזונות רבים, תמצאו כמויות גבוהות של מלח במזון
מעובד, תעשייתי, ארוז ובמנות במסעדות. הUSDA וארגון הבריאות העולמי ממליצים על צריכת נתרן יומית של כ 2,400 מיליגרם, אבל אם אתם אוכלים כוס מרק עוף עם אטריות מוכן מראש (בחצי כוס יש כ 890 מיליגרם), כמעט והגעתם לכמות הצריכה היומית המומלצת!
לא ניתן לשלוט על כמות המלח שיש במזון התעשייתי או במנה במסעדה, אבל בהחלט ניתן לשלוט על הכמות ששמים במזון שאנחנו מכינים בעצמנו.
אתם יודעים מה הכי טוב עבור גופכם. הקדישו תשומת לב להרגשה אחרי אכילת ארוחה במסעדה לעומת התחושה אחרי אכילת ארוחה ביתית
.
(מאת ג'ושוע רוזנטל)

____________________________________________________

האם גם אתם חושקים במלח?
הנה אינפורמציה לגבי מה שאפשר לעשות בנידון ...


תשוקה למזונות מלוחים לעיתים קרובות מעידה על מחסור במינרלים. כל המלחים נוצרים בים, ומלח ים טבעי מכיל כ 60 מינרלים שונים. רוב האנשים משתמשים במלח שולחן שהוא מזוכך וכל המינרלים הופשטו ממנו. לפני שאתם יורדים על שקית בייגלה או צ'יפס, נסו לאכול מגוון ירקות, בעיקר עלים ירוקים שמאוד עשירים במינרלים. מזונות אלה לעיתים קרובות מספקים את התשוקה לאוכל מלוח, שהוא בעצם מסמל את בקשת הגוף לתזונה מזינה יותר.
בנוסף רצוי לרכוש מלח ים מאיכות גבוהה לשימוש בביש
ול ואף להכליל אצות ים שהם בעלות מליחות טבעית ומינרלים רבים.

מתוך Integrative Nutrition feed your hunger for health & happiness

____________________________________________________

המלצה שלי:

עשו לגופכם ולעצמכם טובה, העיפו את מלח השולחן המזוכך, המולבן בכלור ושמכיל 2 מינרלים בלבד: נתרן וכלור, ורכשו לעצמכם מלח ים או מלח הימלאיה אורגני
(
אחד המלחים הבריאים ביותר על הפלנטה) – בשניהם יש מינרלים חיוניים רבים.
למלח בריא יש צבע ורדד או אפור, אז חפשו גם צבע!


____________________________________________________

מתכון החודש: סלט קינואה
ירוק
מסייע בגמילה ממלח

זמן הכנה: 15 ד'
מספר מנות: 5

רכיבים:

2 כוסות קינואה מבושלת (נסו לערבב את האדו
מה ולבנה)
1/2 כוס פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס מלפפון קצוץ
1/2 כוס שמיר קצוץ

1/2 כוס סלרי קצוץ (עלים וגבעולים)
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
(ניתן לשים עלים ירוקים שונים לפי מה שיש במקרר, או מה שאוהבים)


הרוטב:
אין כמויות! הקשיבו לאינסטינקטים ולחוש הטעם.
שמן זית
מיץ לימון
מלח הימלאיה וורד

פלפל שחור טחון טרי
כמון טחון

אופן ההכנה:
אחדו את כל הרכיבים בקערה גדולה וערבו היטב.

מאחלת לכולנו חודש מלוח - ים בריא








אשמח לשמוע מכם!
לכל תגובה, שיתוף, שאלה, אשמח ואודה אם תפנו דרך 'תגובות' המופיע בסוף המסר.

_________________________________________________


לוח מודעות

שיעור בישול בריא – קיצי
סלטים ביתיים בצ'יק
יום שישי ה 12 ליוני בשעה 9:30

האביב והקיץ הם זמן הירוקים והסלטים
הצטרפו לסדנת מנות קלות כבסיס לארוחה או כתוספת
ונופפו שלום לחומרים המשמרים ולמלח שיש בסלטים הקנויים

הקליקו לפרטים נוספים

להרשמה 054-4670239



סיור בחנות טבע
ב 16 ביוני ב 18:00


תוהים מה מוכרים בחנויות טבע?

ומה עושים עם כל הדברים הבריאים האלה?
בבקשה הצטרפו אלי לסיור אינפורמטיבי ומהנה

הקליקו לפרטים נוספים
להרשמה 054-4670239


לימודי הכשרה בבריאות הוליסטית בביה"ס לתזונה משולבת בניו יורק – בו למדתי
ביה"ס לתזונה משולבת (IIN) שנמצא במנהטן בניו יורק, בו למדתי וזכיתי לחוויה המדהימה ביותר, פותח
את שעריו ללימודים בלונג דיסטאנס.
כבר לא צריך לנסוע לניו יורק. אפשר עכשיו לעבור את התוכנית מכל מקום בעולם מבלי לעזוב את הבית
ואפילו מבלי להתלבש.
אם אתם מלאי תשוקה לגבי בריאות, עזרה לאחרים, ולחיות את החיים של חלומותיכם; אם אתם רו
צים לעסוק במשהו מעורר השראה, רוצים לקפוץ כל יום מהמיטה עם חיוך ותחושה שאתם האדם עם הכי בר מזל על הפלנטה, בבקשה צרו קשר.
בשמחה אשתף על החוויה שלי ועל התועלת שקיבלתי.
הרשמה דרכי גם מעניקה הנחה משמעותית.

תרגישו חופשי ליצור קשר גם אם אתם רק סקרנים...
talyalewin@gmail.com
054-4670239

לוח מודעות – ארה"ב

ניו יורק... ניו יורק

לכל הניו יורקרים או מי שמכיר ניו יורקרים שעשויים לצאת נשכרים
בין ה 22 ליוני עד ה 1 ביולי אני נוגסת בתפוח הגדול, אהיה בניו יורק.
אם אתם (או מכריכם) רוצים לרזות, להרגיש בריאים, שמחים ומפוקסים יותר,
זקוקים ליותר אנרגיה בחייכם...
אשמח להיפגש לפגישת היכרות, ללא תשלום.

אנא צרו קשר, או העבירו הלאה
talyalewin@gmail.com
646-320-1159 (טלפון ניו יורק)

סדנת תזונה ובריאות לחברות
סדנה מהנה ואינפורמטיבית שמקנה למשתתפים כלים בסיסיים והשראה איך לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר בבית ובעבודה.

הקליקו לפרטים נוספים

סקרנים ללמוד איך לחיות חיים בריאים, רגועים ושמחים יותר?
עוד לא יצרתם קשר לפגישת תזונה ללא תשלום?
למה אתם מחכים?! החיים קצרים!
הקליקו ליצירת קשר


להעביר לחברים
תענוג עצום לעזור לאנשים הקרובים אלינו להפוך בריאים ושמחים יותר. בבקשה העבירו דף מידע זה הלאה לחברים, משפחה, עמיתים בעבודה, כל מי שעשויי למצוא בו עניין והשראה.
_________________________________________________

2 comments:

ספיר אמר/ה...

טליוש מתוקה, איך אני אוהבת לקרוא מה שאת רושמת....

חיבוק:)

ספיר.

ספיר אמר/ה...

טליוש מתוקה, איך אני אוהבת לקרוא מה שאת רושמת....

חיבוק:)

ספיר.